Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠετραλιά: Ο ελληνικός τουρισμός δεν βουλιάζει

Πετραλιά: Ο ελληνικός τουρισμός δεν βουλιάζει

«Ο ελληνικός τουρισμός δεν βουλιάζει. Ξέρετε, είχαμε φέτος για πρώτη φορά την απελευθέρωση των ναύλων. Κάθε μέτρο είναι βέβαιον ότι από τη πρώτη στιγμή δεν μπορεί να είναι και το ιδανικό» υπογράμμισε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, σε συνέντευξη τύπου, που πραγματοποίησε την Πέμπτη…

«Ο ελληνικός τουρισμός δεν βουλιάζει. Ξέρετε, είχαμε φέτος για πρώτη φορά την απελευθέρωση των ναύλων. Κάθε μέτρο είναι βέβαιον ότι από τη πρώτη<...>στιγμή δεν μπορεί να είναι και το ιδανικό» υπογράμμισε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, σε συνέντευξη τύπου, που πραγματοποίησε την Πέμπτη προς τιμήν της η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, ερωτώμενη για τα προβλήματα της ακτοπλοΐας που αντιμετωπίζει τις τελευταίες μέρες η χώρα μας.

«Ο ελληνικός τουρισμός» τόνισε «έχει μια διυπουργικότητα». «Σαφέστατα όλα τα Υπουργεία έχουν και τη διάσταση την τουριστική. Είμαστε συνεχώς σε συνεργασία με τους συναρμόδιους Υπουργούς. Συνεργάζομαι με τον κ. Πολύδωρα για την Τουριστική Αστυνομία, συνεργάζομαι και για τις μαρίνες πάλι με τον κ. Κεφαλογιάννη. Συνεργαζόμαστε με τον κ. Σιούφα και τον κ. Παπαθανασίου για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, συνεργαζόμαστε με τον κ. Μπέζα για θέματα επίσης της οικονομίας. Πρέπει λοιπόν να σας πω ότι έχουν ενταθεί όλοι οι έλεγχοι φέτος, έχουμε τριπλάσιους ελέγχους και ως προς την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, δηλαδή και οι Υπηρεσίες οι δικές μας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης είναι έξω, εννοώ είναι με τα κλιμάκια και διαπιστώνουν τις παραλείψεις και τις ελλείψεις οι οποίες υπάρχουν. Με τον Υπουργό Μεταφορών τον κ. Λιάπη, διότι υπάρχουν προβλήματα και αντιμετωπίζονται θέματα τα οποία τα λύνουμε επιτόπου. Και στα αεροδρόμια».
   
«Μείζον πρόβλημα» των ελληνικών ξενοδοχείων χαρακτήρισε η υπουργός τα πολεοδομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ερωτώμενη από δημοσιογράφο σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει επί του θέματος, έπειτα μάλιστα από δήλωση της στη Βουλή ότι το 95% των ελληνικών ξενοδοχείων έχει πολεοδομικά προβλήματα. «Είμαστε σε επαφή, είμαι σε προσωπική επαφή και έχουμε συνεδριάσει πολλές φορές με τον κ. Σουφλιά, με το Υπουργείο το ΠΕΧΩΔΕ. Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα. Η λύση δεν είναι εύκολη, αλλά πρέπει να δώσουμε τη λύση, γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει ο ελληνικός τουρισμός και η ελληνική τουριστική βιομηχανία, δεν μπορεί να σέρνεται αυτό το πρόβλημα και δεν είμαι από τους ανθρώπους που αφήνουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Νομίζω ότι το έχω αποδείξει» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η υπουργός.

Ερωτώμενη στη συνέχεια για τους λόγους ακύρωσης του συνεδρίου της ABTA, η κυρία υπουργός επανέλαβε για ακόμη μια φορά «ό,τι μας ζητήθηκε το παραχωρήσαμε, το δώσαμε, το στηρίξαμε από κάθε άποψη, είτε υπηρεσιών και οικονομικά. Και των οικονομικών αναγκών που ήταν απαραίτητες». «Προσωπικά» ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν ξέρω μήπως έχει να κάνει με την αλλαγή του Προέδρου που έγινε στην ΑBΤΑ ελάχιστες μέρες πριν από την απόφαση η οποία ελήφθη για την αλλαγή του τόπου του συνεδρίου».

Όσον αφορά στις αραβικές χώρες και τα προβλήματα εισόδου που αντιμετωπίζουν οι πολίτες τους στη χώρα μας η κα Πετραλιά σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλά προβλήματα. Είναι το Σένγκεν. Υπάρχουν αυστηροί κανόνες. Εκείνο που εμείς μπορούμε να κάνουμε ως χώρα είναι να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, να μην υπάρχουν καθυστερήσεις». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, στην καινούργια διαφημιστική εκστρατεία περιλαμβάνεται ειδική στόχευση και ειδική διαφημιστική εκστρατεία για τις αραβικές χώρες.

Σε ερώτηση Κινέζου δημοσιογράφου για τις τουριστικές σχέσεις συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας, η υπουργός επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι η Κίνα είναι μια πολύ μεγάλη αγορά για όλον τον κόσμο και στα επόμενα χρόνια θα είναι τρομακτικοί οι αριθμοί των Κινέζων τουριστών, οι οποίοι θα φύγουν από τη χώρα τους και θα επισκεφτούν μια άλλη χώρα. «Η Ολυμπιακή γέφυρα μας βοήθησε να χτίσουμε τώρα και την τουριστική μας γέφυρα με την Κίνα» σημείωσε η υπουργός, αναγνωρίζοντας και η ίδια από προσωπικές της επισκέψεις στην Κίνα το μεγάλο ενδιαφέρον και την μεγάλη αγάπη των Κινέζων, και κυρίως των νέων, για την χώρα μας. Μιλώντας μάλιστα, για το μείζον θέμα της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών, η κα Πετραλιά ανακοίνωσε ότι εντός του Αυγούστου αναμένονται στην Ελλάδα ο πρόεδρος και οι επιτελείς της Air China, ώστε να γίνουν οι συζητήσεις και με τους συναρμόδιους Υπουργούς, «διότι κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη ανάμεσα στην Κίνα και στην Ελλάδα είναι η απευθείας πτήση», όπως συμπλήρωσε.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024