Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠολύ καλή η πορεία της τουριστικής κίνησης στο νησί της Ρόδου

Πολύ καλή η πορεία της τουριστικής κίνησης στο νησί της Ρόδου

Αισιοδοξία χαρακτηρίζει τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό επιχειρηματίες της Ρόδου, ύστερα από την μεγάλη τουριστική κίνηση,που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στο νησί. Το νησί έχει ήδη κατακλυστεί από τουρίστες, τόσο […]

Αισιοδοξία χαρακτηρίζει τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό επιχειρηματίες της Ρόδου, ύστερα από την μεγάλη τουριστική κίνηση,<...>που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στο νησί.

Το νησί έχει ήδη κατακλυστεί από τουρίστες, τόσο του εξωτερικού, όσο και του εσωτερικού, με αποτέλεσμα οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες να είναι ήδη γεμάτες και τα καταστήματα του νησιού να δουλεύουν όλα ικανοποιητικά.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη το γεγονός ότι τον Ιούλιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Ροδιακή`, η τουριστική κίνηση της Ρόδου εμφανίστηκε αυξημένη κατά 13,17%, παρά την μείωση των αφίξεων από την Αγγλία και τη Γερμανία, που αποτελούν σημαντικές αγορές εισερχόμενου τουρισμού για τη περιοχή. Ο παράγοντας ωστόσο, που ενίσχυσε παρόλα αυτά το τουριστικό ρεύμα προς τη Ρόδο, είναι το γεγονός ότι την προτίμησαν φέτος για διακοπές, τουρίστες από μικρότερες αγορές, όπως της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας και του Βελγίου.

Όπως μάλιστα σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Βασίλης Μηναΐδης, “η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά τον Απρίλιο, συνεχίστηκε έτσι τον Μάιο, αλλά τον Ιούνιο ήρθε η `έκρηξη` σε βαθμό που δεν αναμένονταν”.

Επίσης, όπως πρόσθεσε ο κ. Μηναΐδης η χρονιά εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά και πρόβλημα υπάρχει μόνο σε ορισμένα μικρά ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπου οι πληρώσεις δεν είναι ανάλογες”. Τέλος, όσον αφορά στο μήνα που διανύουμε, ο πρόεδρος της ΕΞΡ εκτίμησε ότι “θα κλείσει με άνοδο μεταξύ 15% και 20% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό, ενώ η πολύ καλή πορεία θα συνεχιστεί έως τον Οκτώβριο”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024