Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρόκληση η διεύρυνση για είσοδο σε νέες αγορές

Πρόκληση η διεύρυνση για είσοδο σε νέες αγορές

Το 1 εκατ. μπορούν να φθάσουν τα επόμενα χρόνια οι απασχολούμενοι στον τουρισμό, έναντι 700.000 σήμερα, αν η χώρα μας αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την διεύρυνση της Ε.Ε με την ένταξη δέκα νέων χωρών…

Το 1 εκατ. μπορούν να φθάσουν τα επόμενα χρόνια οι απασχολούμενοι στον τουρισμό, έναντι 700.000 σήμερα, αν η χώρα μας<...> αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την διεύρυνση της Ε.Ε με την ένταξη δέκα νέων χωρών.

Την αισιόδοξη αυτή εκτίμηση έκανε ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αναστάσιος Λιάσκος μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Διεύρυνση και τουρισμός: νέες προοπτικές» που οργάνωσε ο ΕΟΤ στο πλαίσιο της Philoxenia.

Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι ο ελληνικός τουρισμός πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την πρόσθετη αγορά των 74.850.000 κατοίκων που δημιουργείται. Σημείωσε, παράλληλα, ότι η χώρα έχει κάθε δυνατότητα να δημιουργήσει στενούς δεσμού με τις χώρες αυτές παρά το γεγονός οι τελευταίες αποτελούν ανταγωνιστές του ελληνικού τουρισμού είτε στο επίπεδο του τουρισμού πόλεων (Τσεχία, Ουγγαρία) είτε του παραθεριστικού τουρισμού (Σλοβενία, Κύπρος, Μάλτα).

Σύμφωνα με τον Αν. Λιάσκο τη Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει σημαντικό αριθμό τουριστών από τις νέες χώρες αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, τη θετική εικόνα από
την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και την ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος μέσω της αξιοποίησης της περιουσίας του ΕΟΤ και την προσέλκυση νέων επενδύσεων χάρη στα αυξημένα κίνητρα του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Παρουσιάζοντας την «ταυτότητα» του ελληνικού τουρισμού ο Αν. Λιάσκος ανέφερε ότι η τουριστική οικονομία εισφέρει το 14,6% του ΑΕΠ ενώ οι απασχολούμενοι αντιπροσωπεύουν το 13,2% της συνολικής απασχόλησης.

Σύμφωνα με τον Αν. Λιάσκο ενδεχόμενη αύξηση 10% της πληρότητας και των διανυκτερεύσεων οδηγεί σε αύξηση της ζήτησης κατά 10% στα εστιατόρια, 1% στο λιανεμπόριο, 18% στις τηλεπικοινωνίες, 17% στις μεταφορές και 8% στην ψυχαγωγία και τα θεάματα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024