Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠροτάσεις Goldair Handling προς Υπουργείο Μεταφορών για επίγεια εξυπηρέτηση
Επιστολή του προέδρου κ. Στ. Γκολέμη

Προτάσεις Goldair Handling προς Υπουργείο Μεταφορών για επίγεια εξυπηρέτηση

Επιστολή του προέδρου της Goldair Handling, κ. Στέλιου Γκολέμη, εστάλη χθες στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (υπ`όψιν του υπουργού κ. Δημήτρη Ρέππα, του υφυπουργού, κ. Νίκου Σηφουνάκη και του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Επιστολή του προέδρου της Goldair Handling, κ. Στέλιου Γκολέμη, εστάλη χθες στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών<...> και Δικτύων (υπ`όψιν του υπουργού κ. Δημήτρη Ρέππα, του υφυπουργού, κ. Νίκου Σηφουνάκη και του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Οδυσσέα Βλάμη) και αφορούν σε προάσεις της Goldair Handling για την επίγεια εξυπηρέτηση.

Αναλυτικά, η εποστολή αναφέρει τα ακόλουθα:

“Επιτρέψτε μας να συγχαρούμε θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για την πρωτοβουλία και την ταχύτατη και άρτια οργάνωση της διενέργειας δημόσιου διαλόγου σχετικά με το καθεστώς επίγειας εξυπηρέτησης των περιφερειακών αερολιμένων της χώρας.

Η ανταπόκριση από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, τις αεροπορικές εταιρείες και όλους τους τουριστικούς φορείς, που απηχούν τις θέσεις δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, υπήρξε μεγάλη.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τη σοβαρότητα του θέματος για την περιφερειακή ανάπτυξη και τον τουρισμό.

Η συντριπτική πλειοψηφία των παρεμβάσεων ζητεί την πραγματική κατάργηση του μονοπωλίου και την καθιέρωση ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού και στους 34 περιφερειακούς αερολιμένες και, πάντως, σε όσους από αυτούς εξυπηρετούνται διεθνείς πτήσεις.

Το αίτημα αυτό είναι απόλυτα σύμφωνο και με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες διατυπώνεται δημόσια η άποψη ότι τυχόν κατάργηση του μονοπωλίου θα δημιουργήσει δήθεν τον κίνδυνο να στερηθούν την παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης οι μικρότεροι αερολιμένες, οι οποίοι είναι ζημιογόνοι για τους φορείς παροχής τέτοιων υπηρεσιών.

Ενόψει της διατύπωσης της άποψης αυτής, η εταιρεία μας επιθυμεί να δηλώσει κατηγορηματικά ότι, εφόσον καταργηθεί πράγματι το μονοπώλιο, δεσμεύεται, για κάθε περιφερειακό αερολιμένα διεθνών πτήσεων στον οποίο θα της χορηγηθεί έγκριση, να παρέχει τις σχετικές υπηρεσίες, χωρίς καμία επιβάρυνση για το Δημόσιο, και σε δύο επιπλέον μικρότερους αερολιμένες.

Εξάλλου, δηλώνουμε ότι, εφόσον μας χορηγηθεί έγκριση παροχής υπηρεσιών στους περιφερειακούς αερολιμένες διεθνών πτήσεων, δεσμευόμαστε να καλύψουμε το κενό που μπορεί να προκληθεί από τυχόν άρνηση ή και αδυναμία άλλου εγκαταστημένου φορέα να προσφέρει υπηρεσίες στους μικρότερους αερολιμένες.

Τέλος, επιτρέψτε μας να υπογραμμίσουμε εκ νέου την πάγια θέση μας, η οποία απηχεί και όσα έχουν γίνει δεκτά από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ότι κάθε μέρα λειτουργίας ενός φορέα παροχής υπηρεσιών στους παραπάνω αερολιμένες, σε καθεστώς μονοπωλιακών αποκλειστικών προνομίων, είναι όχι μόνο παράνομη αλλά και επιζήμια για τις αεροπορικές εταιρείες, τους επιβάτες και, τελικά, για το ίδιο το δημόσιο συμφέρον.”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024