Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΨωμιάδης: Τελική επιλογή για τα βραβεία του Guardian 2008 η Θεσσαλονίκη

Ψωμιάδης: Τελική επιλογή για τα βραβεία του Guardian 2008 η Θεσσαλονίκη

«Πιστεύω και εύχομαι ότι η τελική επιλογή για τα διεθνή τουριστικά βραβεία 2008 θα είναι η Θεσσαλονίκη», τόνισε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους […]

«Πιστεύω και εύχομαι ότι η τελική επιλογή για τα διεθνή τουριστικά βραβεία 2008 θα είναι η Θεσσαλονίκη», τόνισε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της διεθνούς<...>τουριστικής διοργάνωσης των εφημερίδων Guardian και Observer, που τον επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του, με θέμα την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία των διεθνών τουριστικών βραβείων “The Guardian, The Observer And Guardian Unlimited Travel Awards”.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντινομάρχης Τουρισμού, κ. Γιώργος Τσαμασλής και, από την πλευρά της βρετανικής αντιπροσωπείας, ο κ. James Hawker, διευθυντής του Τουριστικού-Εμπορικού Τμήματος της Guardian News & Media Commercial, ο κ. Andrew Aley, αναπληρωτής διευθυντής του Τουριστικού-Εμπορικού Τμήματος του ομίλου της Guardian, συνοδευόμενοι από τις υπεύθυνες Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης κ.κ. Χριστίνα Πουναρτζή και Κατιλένα `Αλπε.

Ο Νομάρχης αναφέρθηκε στις τουριστικές δυνατότητες της Θεσσαλονίκης, στην πλεονεκτική γεωγραφική της θέση κοντά στη Χαλκιδική, στον Όλυμπο, στο `Αγιον Όρος και στη Βεργίνα, καθώς και στην πρωτοπορία της πόλης στο συνεδριακό τουρισμό. «Εδώ και 5 χρόνια που αναλάβαμε τη Νομαρχία, προτεραιότητά μας είναι η ανάπτυξη του τουρισμού στο Νομό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ και των ξένων τουριστικών οργανισμών, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο», υπογράμμισε ο Νομάρχης. Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε επίσης στον κυρίαρχο ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Θεσσαλονίκη θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη στον τομέα του τουρισμού».

Ο κ. Ψωμιάδης εξέφρασε τη βούληση της Νομαρχίας να υποστηρίξει δυναμικά την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία των διεθνών τουριστικών βραβείων “The Guardian, The Observer And Guardian Unlimited Travel Awards” και να συμμετάσχει ενεργά στην τουριστική προβολή του νομού καθΆ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Ο Αντινομάρχης Τουρισμού, κ. Γιώργος Τσαμασλής ενημέρωσε την ξένη αντιπροσωπεία για το στοχευμένο πρόγραμμα τουριστικής αξιοποίησης που υλοποιεί η Νομαρχία, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην πρωτοβουλία της Νομαρχίας για τη δημιουργία του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης και στις συμμετοχές της Θεσσαλονίκης σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος του Τουριστικού-Εμπορικού Τμήματος της Guardian, κ. James Hawker δήλωσε εντυπωσιασμένος από την επίσκεψη της βρετανικής αντιπροσωπείας στη Θεσσαλονίκη, την οποία χαρακτήρισε ως «μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πόλη, με ιδιαίτερο ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο και αξιόλογες τουριστικές εγκαταστάσεις». Ο κ. Hawker εξέφρασε τη βούληση του ομίλου Guardian News and Media Commercial να πραγματοποιήσει ένα φιλόδοξο «άνοιγμα» σε έναν όχι τόσο δημοφιλή διεθνή προορισμό όπως η Θεσσαλονίκη, που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των έξι εκατομμυρίων αναγνωστών του, με έμφαση στο νεανικό κοινό των ανεξάρτητων ταξιδιωτών.

Ο κ. Hawker αναφέρθηκε διεξοδικά στην τουριστική προβολή της πόλης, σε περίπτωση επιλογής της για το τουριστικό βραβείο “The Guardian, The Observer and Guardian Unlimited Travel Awards”, που θα φέρει στη Θεσσαλονίκη κορυφαίους δημοσιογράφους του τουρισμού και τα μεγαλύτερα διεθνή τουριστικά πρακτορεία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024