Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε απόλυτη σύγχυση το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης
`Αντζελα Γκερέκου

Σε απόλυτη σύγχυση το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Χαρακτηρίζοντας ως “ψευδείς” τις ανακοινώσεις τύπου του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Τουρισμού, κα `Αντζελα Γκερέκου, με αφορμή την ανακοίνωση του ΥΠΤΑΝ περί του αριθμού ερωτήσεων που η ίδια έχει καταθέσει και των αντίστοιχων απαντήσεων που έχει λάβει…

Χαρακτηρίζοντας ως “ψευδείς” τις ανακοινώσεις τύπου του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Τουρισμού, κα `Αντζελα Γκερέκου, με αφορμή την ανακοίνωση του ΥΠΤΑΝ περί του αριθμού ερωτήσεων<...>που η ίδια έχει καταθέσει και των αντίστοιχων απαντήσεων που έχει λάβει, υποστηρίζει σε δηλώσεις της πως “μάλλον το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση”.

Και εξηγεί:

“Από τον Απρίλιο του 2008, έως και χθες 30 Ιουλίου 2008, έχω καταθέσει δώδεκα (12) ερωτήσεις προς το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ενώ έχω λάβει μόνο μία απάντηση με Α.Π. 184/2008, 09-05-2008, στην με Α. Π. 10241 / 11-04-2008 ερώτησή μου.
Διαψεύδω απόλυτα και κατηγορηματικά το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, το οποίο με ανακοίνωση Τύπου, που εξέδωσε στις 30 Ιουλίου 2008, ισχυρίζεται πως μέχρι χθες είχε απαντήσει σε δέκα (10) από τις δώδεκα (12) ερωτήσεις. Σε ό,τι με αφορά, σήμερα έστειλα σχετική επιστολή, τόσο προς τον κ. Πρόεδρο, όσο και προς τη Γραμματεία της Βουλής, ζητώντας να με ενημερώσουν σχετικά. Σε κάθε περίπτωση, κάνω απόλυτα σαφές, πως μέχρι χθες 30-7-2008, δεν μου είχε κοινοποιηθεί καμία απάντηση.

Προκαλώ και καλώ το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης να δώσει στη δημοσιότητα τους αριθμούς πρωτοκόλλου, τις ημερομηνίες και τα κείμενα των απαντήσεων που ισχυρίζεται ότι μου έχει δώσει.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα επιβεβαιώνει πως, πέρα από τους παρωχημένους βερμπαλισμούς του, επιλέγει να ασκεί επικοινωνιακή πολιτική, βασισμένη στην ανακρίβεια και το ψεύδος, ή τελικά, αδυνατεί να ελέγξει τις υπηρεσίες του.
Σε κάθε περίπτωση, η κοινοβουλευτική ανυπαρξία και απουσία του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, είναι καθομολογούμενη και δεν χρειάζεται να αναδειχθεί από εμάς.

Επιπλέον, η έλλειψη σεβασμού στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, και εν προκειμένω η αδυναμία ή η άρνηση υπουργών να ανταποκρίνονται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που τους ασκείται, αποκτά χαρακτηριστικά παγιωμένης πρακτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ., γεγονός που αποδεικνύει την αμηχανία τους, αλλά και την προκλητική αλαζονεία της εξουσίας που τους διακατέχει.

Τέλος, και επειδή ως φαίνεται, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αντιλαμβάνεται ως «πολιτική παραγωγή», την έκδοση φαύλων ανακοινώσεων Τύπου, θα θέλαμε να τους τονίσουμε, ότι πριν σπεύσουν να μας κατηγορήσουν για ατόπημα, εξαιτίας ανεπαρκούς ενημέρωσης και ελλιπούς πληροφόρησης, να σκεφτούν ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Εξάλλου, τα επαναλαμβανόμενα «ατοπήματα» του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, πολλές φορές σχετικά και με κρίσιμα εθνικά ζητήματα, θα έπρεπε να τους είχαν καταστήσει πιο προσεκτικούς, πιο φειδωλούς στις μεγαλοστομίες, πιο σεμνούς και ταπεινούς.
Ίσως έτσι περιόριζαν το μέγεθος της έκθεσής τους, και αντιλαμβάνονταν την ευθύνη που έχουν, να σκύψουν πάνω στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στη χώρα μας και, γενικότερα, ο τουριστικός κλάδος”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024