Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτην Πάτρα ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Jean Louis Trintignant

Στην Πάτρα ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Jean Louis Trintignant

Παρουσία του διάσημου Γάλλου ηθοποιού Jean Louis Trintignant, εγκαινιάστηκε το Εργοστάσιο Τέχνης στο πλαίσιο των εκδηλώσεωνγια την πολιτιστική πρωτεύουσα `Πάτρα 2006`. Το διάσημο ηθοποιό, πρωταγωνιστή της εκδήλωσης `Η ποίηση της […]

Παρουσία του διάσημου Γάλλου ηθοποιού Jean Louis Trintignant, εγκαινιάστηκε το Εργοστάσιο Τέχνης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων<…>για την πολιτιστική πρωτεύουσα `Πάτρα 2006`. Το διάσημο ηθοποιό, πρωταγωνιστή της εκδήλωσης `Η ποίηση της Ευρώπης-Ποιήματα στη Λου`, καλωσόρισαν σε ειδική συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Πατρέων και πρόεδρος του Δ.Σ. του `Πάτρα 2006`, κ. Ανδρέας Καράβολας, ο συντονιστής του οργανισμού, κ. Χρήστος Ροϊλός και ο καλλιτεχνικός διευθυντής, κ. Αλέξης Αλάτσης.

“Θέλω να εκφράσω την χαρά μου που αύριο το βράδυ το 5ο σε χωρητικότητα θέατρο στην Ελλάδα θα εγκαινιάσει ο μεγάλος ηθοποιός Jean Louis Trintignant
σε μια από τις πλέον σημαντικές εκδηλώσεις της Ενότητας “Ποίηση & Μουσική” του Καλλιτεχνικού Προγράμματος “Πάτρα 2006″ και θα έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει το κοινό της Πάτρας, αλλά και κοινό από τον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο. Τον καλωσορίζω και του εύχομαι καλή παραμονή”
είπε ο Δήμαρχος, κ. Ανδρέας Καράβολας, καλωσορίζοντας τον μεγάλο ηθοποιό.

Στην συνέχεια ο Συντονιστής του Οργανισμού “Πάτρα 2006”, κ. Χρήστος Ροϊλός επεσήμανε: “Είναι πολύ μεγάλη τιμή για τον θεσμό της Πολιτιστικής και για την Πάτρα, να υποδέχεται έναν καλλιτέχνη του μεγέθους του Trintignant, που το Ελληνικό κοινό έχει γνωρίσει από την Κινηματογραφική οθόνη σε ταινίες σταθμούς. Τα τελευταία χρόνια που o Jean Louis Trintignant παίζει μόνο στο θέατρο έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει μόνο το Γαλλικό κοινό, γι΄ αυτό και θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι φέτος δίνεται η ευκαιρία στο Ελληνικό κοινό να τον απολαύσει στην Πάτρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμού της Πολιτιστικής και παράλληλα να εγκαινιάσει το κλειστό θέατρο, που αποτελεί σημαντικό έργο του θεσμού, αφού πληροί τις πλέον υψηλές προδιαγραφές αρχιτεκτονικής και Τεχνολογίας”.

Και συνέχισε: “Θεωρώ, αναγκαίο ν΄ αναφέρω ότι αυτό το θέατρο χωρητικότητας 840 θέσεων που διαθέτει την μεγαλύτερη σκηνή στην Ελλάδα (13×16) και κατασκευάστηκε μέσα στο χρόνο ρεκόρ των 82 ημερών με ελάχιστη δαπάνη (1,5 εκατ. ευρώ), σχεδιάστηκε από τον γνωστό στην Ελλάδα και το εξωτερικό αρχιτέκτονα Νίκο Πετρόπουλο, ενώ την ακουστική μελέτη έκανε ο επίσης γνωστός στο είδος του Σούμπερτ”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024