Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτο Υπουργείο Πολιτισμού το μνημείο Αλκαζάρ της Θεσσαλονίκης

Στο Υπουργείο Πολιτισμού το μνημείο Αλκαζάρ της Θεσσαλονίκης

Την παραχώρηση του μνημείου Χαμζά Μπέη Τζαμί (Αλκαζάρ), που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο Υπουργείο Πολιτισμού,αποφάσισε πριν λίγες μέρες το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως αναφέρεται […]

Την παραχώρηση του μνημείου Χαμζά Μπέη Τζαμί (Αλκαζάρ), που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο Υπουργείο Πολιτισμού,<...>αποφάσισε πριν λίγες μέρες το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως αναφέρεται σε επιστολή του προέδρου του, κ. Ανδρέα Μαρτίνη.

Η κίνηση αυτή, όπως σημειώνει ο κ. Μαρτίνης αποτελεί το “επιστέγασμα μιας μακροχρόνιας προσπάθειας που ξεκίνησε με την απομάκρυνση της μη συμβατής αρχικής χρήσης του μνημείου” ενώ αποσκοπεί στην ανάδειξη του μνημείου από το Υπουργείο Πολιτισμού σε πολιτιστικό κέντρο της πόλης.

Από την άλλη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, κ. Πέτρος Τατούλης, σε ευχαριστήρια επιστολή του επισημαίνει ότι εξετάζεται η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της προσφοράς του μνημείου, με στόχο την προστασία του αλλά και το όφελος της πόλης, ενώ διερευνάται η δυνατότητα να στεγασθούν στο μνημείο λειτουργίες του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. “Οι απαραίτητες προσαρμογές που θα απαιτηθούν” πρόσθεσε ο κ. Τατούλης “θα γίνουν με σεβασμό στο μνημείο και με γνώμονα την ανάδειξη του”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024