Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝέο πλήγμα στον τουρισμό της Αιγύπτου συγκλόνισε τον κόσμο

Νέο πλήγμα στον τουρισμό της Αιγύπτου συγκλόνισε τον κόσμο

Τον τουρισμό και την οικονομία της Αιγύπτου που στηρίζεται σε αυτόν στόχευαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα που συγκλόνισαν τον κόσμο το περασμένο Σάββατο, στα ξενοδοχεία Gazala και Movenpick, στο πασίγνωστο αιγυπτιακό θέρετρο Sharm El-Sheikh. Οι νεκροί ήδη έχουν φτάσει τους 88 στην πλειοψηφία τους τουρίστες, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200…

Τον τουρισμό και την οικονομία της Αιγύπτου που στηρίζεται σε αυτόν στόχευαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα που συγκλόνισαν τον κόσμο το περασμένο Σάββατο<...>, στα ξενοδοχεία Ghazala Gardens και Moevenpick, στο πασίγνωστο αιγυπτιακό θέρετρο Sharm El-Sheikh. Οι νεκροί ήδη έχουν φτάσει τους 88 στην πλειοψηφία τους τουρίστες, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200.

Καλά στην υγεία τους είναι οι 34 Έλληνες τουρίστες που βρίσκονται στο Sharm El-Sheikh. Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, δεν έχει εντοπιστεί μέχρι τώρα κανένας Έλληνας θύμα των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Οι εν λόγω Έλληνες τουρίστες έχουν καταφθάσει στην Αίγυπτο με το πρακτορείο «Pyramis», όπου τοπικά συνεργάζεται με το αιγυπτιακό πρακτορείο «Travco». Οι έρευνες των ελληνικών αρμόδιων υπηρεσιών συνεχίζονται σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής.

Η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου των Εξωτερικών καθώς και η Ελληνική Πρεσβεία και το Γεν. Προξενείο στο Κάϊρο με ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη των γεγονότων στο Sharm El-Sheikh. Πληροφορούνται συνεχώς για την τύχη Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται για τουρισμό στην περιοχή αυτή ευρισκόμενοι σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές Αρχές αλλά και ταξιδιωτικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν Κύπριοι τουρίστες στα θύματα των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο τουριστικό θέρετρο του Sharm El-Sheikh και πρόσθεσε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν άνω των 200 Κυπρίων τουριστών.

Πρόσθεσε ακόμα ότι από τη στιγμή που έγινε γνωστό το τρομοκρατικό κτύπημα άρχισε να λειτουργεί στο Υπουργείο Εξωτερικών η Ομάδα Κρίσεων και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου και άλλοι λειτουργοί «ξέρουν πως να δράσουν» και σημείωσε πως έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα αριθμοί τηλεφώνων με τα οποία Κύπριοι που ανησυχούν για δικά τους άτομα μπορούν να επικοινωνήσουν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024