Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤρομοκρατημένος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού από τα χτυπήματα στην Αίγυπτο

Τρομοκρατημένος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού από τα χτυπήματα στην Αίγυπτο

Τρομοκρατημένος και παράλληλα σοκαρισμένος δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (World Tourism Organization – WTO), κ. Francesco Frangialli από τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στο τουριστικό θέρετρο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου…

Τρομοκρατημένος και παράλληλα σοκαρισμένος δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (World Tourism Organization – WTO),<...>κ. Francesco Frangialli από τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στο τουριστικό θέρετρο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου, καθώς ήταν ένα από τα χειρότερα χτυπήματα, που έχει υποστεί η χώρα από το 1981.

“Θέλω να εκφράσω εκ μέρους του ΠΟΤ τη βαθιά μας λύπη και να σας ζητήσω να μεταφέρετε στις οικογένειες των θυμάτων από τα χτυπήματα, τόσο των Αιγυπτίων, όσο και των ξένων, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Frangialli στην επιστολή του προς τον Υπουργό Τουρισμού της χώρας, κ. Ahmed el Maghraby.

Όπως συνέβη άλλωστε, και μετά από το περσινό τρομοκρατικό χτύπημα, στο θέρετρο της Taba, τον Οκτώβριο, έτσι και τώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού προσφέρει την πλήρη υποστήριξη του στον Υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου, προκειμένου να βοηθήσει την περιοχή να ξεπεράσει τις αρνητικές επιπτώσεις από τις βομβιστικές επιθέσεις και να συμβάλλει στην τουριστική της ανάπτυξη.

“Τα τελευταία χρόνια ο ΠΟΤ έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, κυρίως εξαιτίας της δουλειάς από την Επιτροπή Αποκατάστασης (Recovery Committee), η οποία για πολύ καιρό χρηματοδοτούνταν από το Υπουργείο Τουρισμού της Αιγύπτου” πρόσθεσε ο κ. Frangialli.

“Παρά τη βιαιότητα των επιθέσεων”, συνέχισε ο Γ.Γ. του ΠΟΤ “δεν έχω καμία αμφιβολία πως ο Αιγυπτιακός τουρισμός θα ξεπεράσει το σοκ, όπως άλλωστε έχει κάνει και κατά το παρελθόν, με την υποστήριξη της διεθνούς τουριστικής κοινότητας”.

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμιστεί πως το 2004 η Αίγυπτος εμφάνισε την μεγαλύτερη αύξηση στις αφίξεις διεθνών τουριστών στη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Αφρικής, με περισσότερες από 2 εκατ. αφίξεις (+34%) από την προηγούμενη χρονιά, αγγίζοντας συνολικά τα 8 εκατ..

“Πρέπει να προσπαθήσουμε και παράλληλα να βεβαιωθούμε πως τα τρομοκρατικά χτυπήματα και οι οποιεσδήποτε απειλές δεν επηρεάζουν τα σχέδια διακοπών των ανθρώπων, όπου κι αν σκοπεύουν να πάνε, όπως επίσης και ότι η Αίγυπτος δεν έχει χάσει την αξία της ως προορισμός” τόνισε ο κ. Frangialli. “Όπως είδαμε πρόσφατα”, κατέληξε “τρομοκρατικά χτυπήματα μπορούν να συμβούν παντού, οπότε οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν μόνο όταν ταξιδεύουν. Οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν τα ταξίδια.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024