Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτόχος του YME η δημιουργία νέας κουλτούρας μετακινήσεων

Στόχος του YME η δημιουργία νέας κουλτούρας μετακινήσεων

Με μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων γιορτάζει το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης, η οποία κορυφώνεταιτην Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου με την ‘Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο’. Συγκεκριμένα, η μουσική «εισβάλει» […]

Με μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων γιορτάζει το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης, η οποία κορυφώνεται<...>την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου με την ‘Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο’.

Συγκεκριμένα, η μουσική «εισβάλει» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με συναυλίες σε σταθμούς του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Προαστιακού, σε αφετηρίες Λεωφορείων και Τρόλεϊ, και σε στάσεις του Τραμ. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου με μια μεγάλη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στον πεζόδρομο της οδού Ερμού (κοντά στο Σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο).

Στόχος του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών είναι να δημιουργηθεί μια νέα κουλτούρα μετακίνησης, η οποία να είναι περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον και να σέβεται την ποιότητα ζωής των πολιτών.

«Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο είναι μια αφορμή για όλους μας να αναλογισθούμε πώς μπορεί να γίνει η ζωή μας στην πόλη με λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους. Να διαπιστώσουμε πόσο πιο φιλική μπορεί να είναι η πόλη προς τους πολίτες της. Πόσο πιο ήσυχη, καθαρή και πολιτισμένη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός, κ. Μιχάλης Λιάπης.

ΕΛΠΑ: Στηρίζοντας την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με αφορμή τις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις για την ‘Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εναλλακτικών Τρόπων Μετακίνησης’– European Μobility Week (16-22 Σεπτεμβρίου 2006) που κορυφώνεται με τις εκδηλώσεις «Στην πόλη χωρίς το ΙΧ» στις 22 Σεπτεμβρίου, η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου & Περιηγήσεων
(ΕΛΠΑ) υπενθυμίζει την ενδεδειγμένη χρήση του αυτοκινήτου, με στόχους τόσο τη μείωση των επιπτώσεων από τη χρήση του στο περιβάλλον, όσο και τη διάδοση των ΄καθαρών’ οχημάτων νέας τεχνολογίας, που επιβαρύνουν λιγότερο την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον.

Μιλώντας για την ‘Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εναλλακτικών Τρόπων Μετακίνησης’
ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ, κ. Βασίλης Δεσποτόπουλος, δήλωσε τα εξής:

«Η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου & Περιηγήσεων – ΕΛΠΑ, όπως και όλες οι Λέσχες Αυτοκινήτου της Ευρώπης – μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου – FIA επίσημου σύμβουλου της Ε.Ε. σε θέματα που αφορούν στο αυτοκίνητο, μέσω του Ινστιτούτου FIA – Foundation-, στηρίζουν και ενισχύουν το θεσμό αυτό, που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει κάθε οδηγό για να διατηρεί και να προστατεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζει, κινείται και εργάζεται.

O θεσμός αυτός στοχεύει παράλληλα να ανακουφίσει την κυκλοφορία από τις περιττές και άσκοπες μετακινήσεις, στρέφοντας σημαντικό αριθμό πολιτών σε εναλλακτικούς τρόπους καθημερινής μετακίνησης, που είναι τα δίκυκλα, τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ειδικά για τη χώρα μας, με τη μεγάλη ηλιοφάνεια και με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες στην Ευρώπη, εκείνο που απαιτείται άμεσα και παράλληλα με τις όποιες ενέργειες της Πολιτείας προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της κυκλοφορίας και του περιβάλλοντος είναι:

  • Η χάραξη και εφαρμογή πολιτικής με πρόσθετη θεσμοθέτηση κινήτρων για τους χρήστες δικύκλων, προκειμένου να υπάρξουν σημαντικά οφέλη στην κυκλοφορία και στο περιβάλλον και
  • η ενίσχυση των κινήτρων για την επέκταση των οχημάτων νέας τεχνολογίας (υβριδικά, ηλεκτρικά κ.ά), η χρήση των οποίων επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον.


Προς το σκοπό αυτό η ΕΛΠΑ βρίσκεται όπως πάντα στο πλευρό της Πολιτείας, προκειμένου με την τεχνογνωσία της να βοηθήσει και να συνδράμει σημαντικά στην κοινή προσπάθεια όλων, για τη θεσμοθέτηση μέτρων, η εφαρμογή των οποίων θα αμβλύνει τα προβλήματα και τις επιπτώσεις που δημιουργεί στην κυκλοφορία και το περιβάλλον το αυτοκίνητο».
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024