Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση του υπουργού Υγείας με εκπροσώπους των ξενοδόχων
Δημήτρης Αβραμόπουλος

Συνάντηση του υπουργού Υγείας με εκπροσώπους των ξενοδόχων

Μετά την επίσκεψη του στον πρωθυπουργό και την ενημέρωση του δευτέρου για την πορεία του ιού της Νέας Γρίπης A (H1N1)στη χώρα μας, ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι σήμερα Δευτέρα έχει κανονισθεί συνάντηση με εκπροσώπους των ξενοδόχων σχετικά…

Μετά την επίσκεψη του στον πρωθυπουργό και την ενημέρωση του δευτέρου για την πορεία του ιού της Νέας Γρίπης A (H1N1) στη χώρα μας, ο υπουργός Υγείας<...> κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι σήμερα Δευτέρα έχει κανονισθεί συνάντηση με εκπροσώπους των ξενοδόχων σχετικά με το θέμα διάθεσης ειδικών δωματίων που έχουν ζητηθεί απο το υπουργείο να διατεθούν από τους ξενοδόχους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι «Τη Δευτέρα το πρωί θα γίνει μια συνάντηση με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων. Δεν πρόκειται για κανένα βαρύ μέτρο. Τα ξενοδοχεία που δέχονται κύματα μαζικού τουρισμού συνεργάζονται ήδη μαζί μας. Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι για να προστατευτούν και οι επισκέπτες μας αλλά και για να εμπεδωθεί ένα αίσθημα ασφάλειας, για εκείνους που έρχονται στην Ελλάδα. Η πατρίδα μας είναι μια ιδιαίτερα ασφαλής χώρα. Το έχει αποδείξει ο τρόπος με τον οποίο έχουμε αντιμετωπίσει το όλο πρόβλημα μέχρι στιγμής. Και θα συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Πάντοτε μέσα από σχέσεις συνεργασίας και με τους παράγοντες του τουρισμού. Τη Δευτέρα λοιπόν θα γίνει μια σύσκεψη στο ΕΚΕΠΥ, έτσι ώστε να γίνουν διευκρινίσεις, για το πώς αυτή η συνεργασία μπορεί να καταστήσει ακόμα πιο ασφαλές το τουριστικό μας περιβάλλον.»

Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος για το θέμα του ιού της Νέας Γρίπης δήλωσε ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός για την εξέλιξη, που έχει πάρει η γνωστή πλέον Νέα Γρίπη, και για τα μέτρα θωράκισης της χώρας μας, που έχουν υιοθετηθεί τον τελευταίο καιρό και τα οποία διασφαλίζουν την πατρίδα μας μπροστά στην κλιμακούμενη ανάπτυξη της νόσου. Θυμίζουμε ότι έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 14 κρούσματα, 8 από τα οποία έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς – οι άνθρωποι είναι πλέον στα σπίτια τους, υγιείς – και οι υπόλοιποι ακολουθούν τη θεραπεία, που τους έχουν υποδείξει οι γιατροί.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η χώρα μας είναι θωρακισμένη από την πρώτη κιόλας στιγμή. Υιοθετήθηκαν μέτρα, με βάση το σχέδιο ΑΡΤΕΜΙΣ, που μας επέτρεψαν να αντιμετωπίσουμε το πρώτο κύμα, που χτύπησε την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή μας. Έχουμε πάρει όμως τα μέτρα μας και για το μήνα Σεπτέμβριο, που όπως ξέρετε ξεκινά η φθινοπωρινή περίοδος. Έχουμε πει βέβαια, ότι το καλοκαίρι είναι μια καλή εποχή για την αντιμετώπιση της νόσου, διότι οι ιώσεις αυτές τελούν σε υποχώρηση, αλλά το σημαντικό είναι να είμαστε έτοιμοι για τη χειμερινή περίοδο.

Βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, πέραν του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, και τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας με εξειδικευμένο προσωπικό. Παράλληλα έχουν αναπτυχθεί μηχανισμοί ελέγχου σε όλα τα αεροδρόμια-πύλες της Ελλάδος, ενόψει της τουριστικής περιόδου. Πρέπει να σας πω, ότι η Ελλάδα, ναι μεν έχει πάρει τα μέτρα της – πάντοτε είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε καινούριο ενδεχόμενο που προκύπτει – δεν παύει όμως από το να είναι ανοιχτή στον κόσμο. Είναι μια χώρα με ανοιχτά σύνορα. Φέτος περιμένει εκατομμύρια τουρίστες, όπως επίσης, την ετήσια επίσκεψη πολλών Ελλήνων από το εξωτερικό, ομογενών κυρίως. Έχουν δοθεί λοιπόν οδηγίες σε όλες τις υπηρεσίες μας. Το πληροφοριακό υλικό διανέμεται στα αεροδρόμια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλοι εκείνοι που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, καταρχήν είχαν ενημερωθεί από τα ενημερωτικά δελτία, που είχαν διανεμηθεί στις πύλες εισόδου. Αυτό σημαίνει ότι το όλο σύστημα, όπως τέθηκε σε εφαρμογή, – με την ενημέρωση των επιβατών, των ταξιδιωτών γενικότερα, τα αεροϋγειονομεία, τους μηχανισμούς ελέγχου, την ετοιμότητα των νοσοκομείων και κυρίως την άμεση και διάφανη ενημέρωση της κοινής γνώμης, μέσω των ΜΜΕ – διαμόρφωσε ένα περιβάλλον και ένα κλίμα ασφάλειας για την ελληνική κοινωνία.», είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024