Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣυνεργασία με τουριστικά γραφεία και tour operators του εξωτερικού, για την αποτροπή περιορισμού του τουριστικού ρεύματος
Συνέντευξη του προέδρου του ΕΟΤ, Αθ. Οικονόμου στον Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 984

Συνεργασία με τουριστικά γραφεία και tour operators του εξωτερικού, για την αποτροπή περιορισμού του τουριστικού ρεύματος

Σε χθεσινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 984, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Αθανάσιος Οικονόμου, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σκέψη για μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις τουριστικές επιχειρήσεις, ως ένα μέρος του συνολικού σχεδίου…

Σε χθεσινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 984, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Αθανάσιος Οικονόμου, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει<...> σκέψη για μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις τουριστικές επιχειρήσεις, ως ένα μέρος του συνολικού σχεδίου για τη στήριξη και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και γενικότερα του ελληνικού τουρισμού.

Σε ερώτηση σχετική με τη διεθνή οικονομική κρίση και την πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα, ο κ. Οικονόμου απάντησε:
“Είναι αρκετές οι φωνές στην Ελλάδα που λένε ότι θα μειωθεί ο τουρισμός πάρα πολύ του χρόνου. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν θα μειωθεί ο τουρισμός στην Ελλάδα και αυτό γιατί φαίνεται και από στατιστικές που έχουν γίνει στο εξωτερικό δεν είναι από τα πρώτα πράγματα που κόβει κάποιος ο διακοπές. Επομένως, ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θέλω συνεχίσουν να έρχονται τουρίστες. Έχουμε κάνει ορισμένες ενέργειες μετά από οδηγίες του υπουργού, ώστε να μπορέσουμε να συνεργαστούμε με τα τουριστικά γραφεία και τους μεγάλους tour operators, ώστε να μη σταματήσουν αυτοί να στέλνουν και να μη περιορίσουν τους τουρίστες στην Ελλάδα”.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ δεν αρνήθηκε ότι έχουν γίνει συμφωνίες για τυχόν ακόμα και αυξήσεις επισκεπτών που θα έρθουν από τους tour operators προς τη χώρα μας -και μάλιστα τις έχουν προτείνει και οι ίδιοι, που σημαίνει ότι και αυτοί αισιοδοξούν. “Γιατί αν δεν αισιοδοξούσαν, δεν θα τολμούσαν να προτείνουν κάποιες τέτοιες αυξήσεις”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Όλες οι χώρες, ιδίως οι γειτονικές μας, έχουν διπλασιάσει σχεδόν τα χρήματα που δίνουν για διαφήμιση. Και εμείς προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερη και καλύτερη, σωστότερη διαφήμιση, ώστε να επιτύχουμε καλά αποτελέσματα”.

Σε ερώτηση ακροατή, για το αν ο ίδιος πιστεύει ότι η δυναμική που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και οι συνεχείς αυξήσεις θα μας βοηθήσουν τελικά ως χώρα να ξεπεράσουμε την κρίση κάπως πιο εύκολα σε σχέση με την πολιτική που ακολουθούσαμε στο παρελθόν, ο κ. Οικονόμου απάντησε: “Εμείς είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα την ξεπεράσουμε την κρίση. Θέλουμε όμως και τη βοήθεια και τη δική σας και των δημοσιογράφων και των ραδιοφωνικών σταθμών και όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όσον αφορά και στους τουρίστες, αλλά και τον εσωτερικό τουρισμό. Έχουμε πολλές φορές ακούσει δημοσιογράφους να ζητάνε να έχουμε περισσότερους τουρίστες, να έχουμε κοινωνικό τουρισμό και από την άλλη ακούω διαφημίσεις κάνουν πακέτα για το εξωτερικό. Νομίζω ότι αυτό δεν είναι σωστό. Πρέπει να στηρίζουμε όλοι μας τον εσωτερικό τουρισμό. Καλύτερα να κάνουν πακέτα για τον εσωτερικό τουρισμό, παρά πακέτα, δώρα για το Λονδίνο ή για το Παρίσι ή για τη Ρώμη”.

“Θα πρέπει να σταματήσουμε να μεμψιμοιρούμε όλοι και να λέμε ότι θα πέσει ο τουρισμός, θα πέσει ο τουρισμός, χωρίς ακόμα κανένας να μπορεί να έχει τέτοια στοιχεία”, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΤ. “Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή τέτοια στοιχεία. Ενδείξεις που έχουμε εμείς είναι ότι θα πάει καλά ο τουρισμός, δε θα έχει μεγάλη πτώση”.

Σχετικά με τα μέχρι στιγμής δεδομένα όσον αφορά στην τουριστική κίνηση και για τον Οκτώβριο, ο κ. Οικονομου ανέφερε ότι μέχρι και τέλος Οκτωβρίου ο τουρισμός ήταν αυξητικός κατά 2,1% και το συνάλλαγμα αυξητικό και αυτό με 4,2%. “Επομένως αυτά όλα δεν μας δίνουν κάποια σημάδια ανησυχίας. Να πω δε ότι είχαμε μια τρομερή αύξηση όσον αφορά στις κρουαζιέρες. Σε πολλά μέρη είχαμε και 15% και 20% αύξηση σε αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, αλλά και επιβατών. Συγκεκριμένα, στην Κέρκυρα ήταν τουλάχιστον 18-25% οι αυξήσεις κρουαζιερόπλοιων και τουριστών”.

Σχετικά με την ύπαρξη σχεδιασμού όσον αφορά σε επίσημες επισκέψεις που προγραμματίζονται με στόχο την τόνωση της ζήτησης του τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό, ο κ.Οικονόμου δήλωσε: “Έχει δώσει τις κατευθύνσεις ο υπουργός προσπαθούμε να τις υλοποιήσουμε σιγά – σιγά. Βεβαίως και πηγαίνουμε συνέχεια στο εξωτερικό και έχουμε συναντήσεις με τους μεγάλους tour operators στη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, τη βόρεια Ευρώπη, τη Ρωσία. Αυτές είναι αγορές, οι οποίες θέλουμε οπωσδήποτε να διατηρήσουμε και αν μπορέσουμε να τις αυξήσουμε κιόλας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024