Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΤα Επτάνησα στη ρωσική τουριστική έκθεση CIS
Ρωσική τουριστική αγορά

Τα Επτάνησα στη ρωσική τουριστική έκθεση CIS

Στη Ρωσία και συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη πραγματοποιήθηκε η Τουριστική Έκθεση CIS (01-03/10/08). Η τουριστική αγορά της Ρωσίας είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενη, όμως η δυσκολία σχετικά με την έκδοση βίζας για […]

Στη Ρωσία και συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη πραγματοποιήθηκε η Τουριστική Έκθεση CIS (01-03/10/08). Η τουριστική αγορά της Ρωσίας είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενη<...>, όμως η δυσκολία σχετικά με την έκδοση βίζας για την Ελλάδα δεν επέτρεψε στους tour operators να προγραμματίσουν πτήσεις charters, συνεπώς μόνο το 4,5% των Ρώσων επισκέπτεται την Ελλάδα. Οι κύριοι προορισμοί μέχρι σήμερα για τους Ρώσους είναι σε χώρες που δεν απαιτείται βίζα όπως π.χ. Τουρκία, Αίγυπτο, Τυνησία κ.λπ.

Για το 2008 η χώρα μας έχει επιλύσει τα προβλήματα έκδοσης βίζας και σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ Ρωσίας ο αριθμός των επισκεπτών για φέτος έχει διπλασιαστεί. Η αλλαγή αυτή έχει γίνει γνωστή στους tour operators, βλέποντας έτσι την Ελλάδα ως ένα σοβαρό μελλοντικό προορισμό. Ήδη οι μεγάλοι tour operators της Ευρώπης έχουν εισχωρήσει στην αγορά της Ρωσίας και καθότι είναι καλοί γνώστες της ελληνικής αγοράς, αναμένονται άμεσα θετικά αποτελέσματα. Συνέπεια αυτής της αλλαγής ήταν και η αυξημένη επισκεψημότητα κοινού και επαγγελματιών στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διαφημιστικό υλικό για τα Ιόνια Νησιά εξαντλήθηκε κατά την τελευταία ημέρα της έκθεσης και πριν την ολοκλήρωσή της.

Στην έκθεση υπήρξε συμμετοχή από εκπροσώπους όλων των νησιών του Ιονίου: από την Κέρκυρα παραβρέθηκαν η κα Χ. Βασιλειάδου, δ/ντρια Δ/νσης Τουρισμού-Πολιτισμού Νομαρχίας, η κα Χ. Μπαλού, προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού-Πολιτισμού Νομαρχίας, από την Ζάκυνθο ο κ. Π. Στραβοπόδης από τη Νομαρχία και από την Κεφαλονιά & Ιθάκη ο κ. Δ. Αραβαντινός, νομαρχιακός σύμβουλος και ο κ. Α. Σπυράτος, ειδικός σύμβουλος Τουρισμού.

Από τη Λευκάδα αξίζει να σημειωθεί η ιδιαίτερη επαγγελματική προσέγγιση της αγοράς τουρισμού, καθώς και η εξαιρετική ποιότητα του διαφημιστικού υλικού, σε αρκετά μεγάλη ποσότητα. Παραβρέθηκαν: κ. Κ. Αραβανής, νομάρχης Λευκάδας, κ. Ι. Καρτάνος, νομ. σύμβουλος & πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων, κα Ε. Σταύρακα, προϊσταμένη Δ/νσης Τουρισμού-Πολιτισμού-Εμπορίου Νομαρχίας , κ. Γ. Κούρτης, δήμαρχος Σφακιωτών & Πρόεδρος ΤΕΔΚ, κ. Ε. Ζαβιτσάνος, δήμαρχος Μεγανησίου, κ. Γ. Γιωργάκης, πρόεδρος Επιμελητηρίου, κ. Δ. Σολδάτος, μέλος Επιμελητηρίου, κα Μ. Γεωργάκη, υπάλληλος Επιμελητηρίου.

Την ευθύνη του περιπτέρου είχε η ΕΤΙΝ ΑΕ, μέσω του διεθυθύνοντος σύμβουλου κ. Ευάγγελου Κατωπόδη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024