Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤα φλέγοντα θέματα των ξενοδοχείων της Αττικής παρουσίασε η ΕΞΑ στον ΕΟΤ

Τα φλέγοντα θέματα των ξενοδοχείων της Αττικής παρουσίασε η ΕΞΑ στον ΕΟΤ

Με τον νέο πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Χάρη Κοκκώση συναντήθηκε πρόσφατα το προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ) όπου είχε την ευκαιρία να του παραδώσει υπόμνημα με θέματα προτεραιότητας που […]

Με τον νέο πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Χάρη Κοκκώση συναντήθηκε πρόσφατα το προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής<...> (ΕΞΑ) όπου είχε την ευκαιρία να του παραδώσει υπόμνημα με θέματα προτεραιότητας που απασχολούν και συγχρόνως προβληματίζουν τους ξενοδοχειακούς επιχειρηματίες της Αττικής.

Ειδικότερα, τα θέματα που απασχολούν την ξενοδοχία επικεντρώνονται στα εξής:

  • Οικονομική ενίσχυση επενδύσεων εκσυγχρονισμού ξενοδοχείων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (€ 3000 / δωμάτιο). Ο κ. πρόεδρος επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχει προς το παρόν εγκεκριμένος προϋπολογισμός στον ΕΟΤ έτσι ώστε ο οργανισμός να προβεί στην πληρωμή των προκαταβολών. Υπεσχέθη ότι θα διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα με παρέμβασή του προς το Υπ. Οικονομικών.
  • Έγκριση τιμών ξενοδοχείων. Ο κ. Πρόεδρος υπεσχέθη ότι σε πρώτο στάδιο θα εγκριθούν οι τιμές των ξενοδοχείων που δεν παρουσιάζουν κάποια εξωπραγματική τιμολογιακή υπέρβαση.
  • Ολοκλήρωση της υλοποίησης του Συνεδριακού Κέντρου Αθηνών στον πρώην Ανατ. Αερολιμένα Ελληνικού. Πρόκειται να δημιουργηθούν στον ΕΟΤ ειδικά τμήματα σχεδιασμού και υλοποίησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Σε αυτά τα πλαίσια θα ενταχθεί ο συνεδριακός τουρισμός και κατ` επέκταση θα προωθηθεί η υλοποίηση της επένδυσης του Συνεδριακού Κέντρου Αθηνών. Υπενθυμίζουμε πως η δημιουργία του Συνεδριακού Κέντρου ήταν ανταποδοτική δέσμευση της Πολιτείας προς τους ξενοδόχους για την μαζική προσχώρησή τους στην Ολυμπιακή Συμφωνία.
  • Τουριστική προβολή Αττικής. Εκκρεμεί η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και της αναδόχου εταιρείας ώστε να υλοποιηθεί η τουριστική προβολή της Αττικής. Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ σε επικείμενη συνάντηση με τον νέο Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής θα θίξει το εν λόγω θέμα ώστε να προχωρήσει άμεσα η υπογραφή της σύμβασης. Υπενθυμίζουμε επίσης πως η αυτόνομη προβολή της Αττικής αποτελούσε ανταποδοτική δέσμευση της Πολιτείας προς τους ξενοδόχους για την μαζική προσχώρησή τους στην Ολυμπιακή Συμφωνία.
  • Ρύθμιση με νομοθετική διάταξη των χώρων στάθμευσης στα ξενοδοχεία. Στον κ. Πρόεδρο εστάλη, κατόπιν παράκλησής του, η ήδη υπάρχουσα τροπολογία για το εν λόγω θέμα με την υπόσχεση να ενσωματωθεί σε κάποιο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024