Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤουριστική προβολή της Λακωνίας στη Ρουμανία
Συμμετοχή στη διεθνή έκθεση τουρισμού ROMEXPO (23-26/10/2008)

Τουριστική προβολή της Λακωνίας στη Ρουμανία

Η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας, έχοντας ανεπτυγμένη την πεποίθηση ότι ο τουρισμός χρειάζεται όραμα, συνέπεια, καλή διαχείριση και πάνω απ`όλα εξωστρέφεια, συμμετείχε για μια φορά ακόμη με δικό της περίπτερο σε […]

Η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας, έχοντας ανεπτυγμένη την πεποίθηση ότι ο τουρισμός χρειάζεται όραμα, συνέπεια, καλή διαχείριση και<...> πάνω απ`όλα εξωστρέφεια, συμμετείχε για μια φορά ακόμη με δικό της περίπτερο σε διεθνή έκθεση τουρισμού “ROMEXPO”, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, κατά το διάστημα από 23 έως 26 Οκτωβρίου 2008.

Επ`ευκαιρία της έκθεσης στις 22 Οκτωβρίου ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Aρης Σπηλιωτόπουλος, εγκαινίασε το νέο γραφείο του ΕΟΤ, που βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της ρουμανικής πρωτεύουσας. Το συγκεκριμένο Γραφείο του ΕΟΤ στοχεύει στην τουριστική αναβάθμιση των σχέσεων Ρουμανίας – Ελλάδος και διευθύνεται από τον κ. Νικόλαο Διακολιό.

Ως μία από τις αναδυόμενες αγορές η Ρουμανία, αναπτύσσεται με ορμητικούς ρυθμούς και υπολογίζεται ότι θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τη Ρωσία στην περαιτέρω ενδυνάμωση του ελληνικού τουρισμού.

Αυτό επιβεβαιώνεται από έρευνα που πραγματοποίησε ο ΕΟΤ, τα αποτελέσματα της οποίας διαπίστωσαν ότι η χώρα μας σήμερα έχει αναδειχθεί ως ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός των Ρουμάνων ταξιδιωτών, αφού το 72% των ερωτηθέντων έχει ως πρώτη επιλογή την Ελλάδα, ενώ κατά μέσο όρο δαπανούν για τις διακοπές τους από 500 έως 1.200 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι
2.000 ευρώ. Από τα επίσημα στοιχεία δε της Εθνικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ρουμανίας (ΑΝΑΤ), προκύπτει ότι κατά το έτος 2007, 200.000 Ρουμάνοι επισκέφτηκαν την Ελλάδα, αριθμός που υπολογίζεται να αυξηθεί κατά 15-20% μέχρι το τέλος του 2008.

Πετυχημένη θεωρείται η συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας στην ως άνω έκθεση, αφού ήταν η μοναδική συμμετοχή σε Πελοποννησιακό επίπεδο. Μέσα από το καλόγουστα διακοσμημένο stand, πέρασαν πολυάριθμοι Tour Operators, το ενδιαφέρον των οποίων ήταν έκδηλο για την νότια Πελοπόννησο και, ιδιαίτερα, τη Λακωνία.

Στις κατ`ιδίαν συνομιλίες που είχε ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Δημήτρης Πολλάλης, με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, που επισκέφθηκαν το περίπτερο, τους προσκάλεσε να επισκεφτούν το Φεβρουάριο το νομό Λακωνίας σε ταξίδι ενημέρωσης (info trip), προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τις μοναδικές και πολυποίκιλες ομορφιές του τόπου, με προοπτική την επαγγελματική τουριστική συνεργασία. Στους επισκέπτες διενεμήθη πλούσιο διαφημιστικό υλικό, καθώς επίσης και έντυπα με τα ξενοδοχεία της Ένωσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024