Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕγκαινιάζεται σήμερα η Philoxenia από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης
Ανανεωμένη και πιο εμπορική η 24η PHILOXENIA

Εγκαινιάζεται σήμερα η Philoxenia από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης

Με ιδιαίτερα εξωστρεφές προφίλ και πλαισιωμένη από νέες υπηρεσίες για τους εκθέτες και τους επισκέπτες της, καθώς και από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις ανοίγει αυλαία σήμερα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η 24η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA…

Με ιδιαίτερα εξωστρεφές προφίλ και πλαισιωμένη από νέες υπηρεσίες για τους εκθέτες και τους επισκέπτες της, καθώς και από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις<...> ανοίγει αυλαία σήμερα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η 24η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA.

Τα εγκαίνια της 24ης PHILOXENIA, στην οποία συμμετέχουν 820 εκθέτες από 26 χώρες, και του 1ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Τουρισμού με θέμα «Ποιότητα στον Τουρισμό & Προοπτικές Ανάπτυξης» που πλαισιώνει τις εργασίες της Έκθεσης, θα τελέσει αύριο (Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου), στις 8 μ.μ. ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Aρης Σπηλιωτόπουλος, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης».

Στο πλαίσιο του δείπνου εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί, επίσης, με τη συμμετοχή του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, η απονομή των «PHILOXENIA TOURISM AWARDS» (Βραβεία κοινού για τους Καλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας).

Τα Βραβεία «ΜΟΡΦΕΑΣ», που απονέμονται στα καλύτερα ξενοδοχεία της χώρας κατόπιν «μυστικής επιθεώρησης» από εμπειρογνώμονες, θα απονεμηθούν το βράδυ της Παρασκευής, 31 Οκτωβρίου, στις 8.30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης», παρόντος του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Σπηλιωτόπουλου. Παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η κα. Έμυ Λιβανίου, προσθέτοντας τη δική της λάμψη στην εκδήλωση της απονομής των Βραβείων για τους «καλύτερους των καλύτερων» του ελληνικού ξενοδοχειακού κλάδου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι γα πρώτη φορά και για ακόμη μεγαλύτερη αξιοπιστία στις αξιολογήσεις των επιθεωρητών, η HELEXPO συνεργάστηκε με το διαπιστευμένο φορέα TUV Hellas, χρησιμοποιώντας μόνον πιστοποιημένους επιθεωρητές, ενώ οι αναλυτικές αναφορές των επιθεωρήσεων θα δοθούν σε κάθε ξενοδοχείο για να αξιοποιήσουν τα όποια ευρήματα και να βελτιώσουν περαιτέρω τη λειτουργία τους.

Το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού με θέμα «Ποιότητα στον Τουρισμό & Προοπτικές Ανάπτυξης», διοργανώνεται από τη HELEXPO και την «Europress Media Group (EMG)», με τη συνεργασία της «Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ΕΕΔ)», του περιοδικού «European Business Review» και της έκδοσης «Best of Greece». Οι εισηγήσεις θα αρχίσουν το πρωί της Παρασκευής και συμμετέχουν σημαντικοί ομιλητές, όπως ο Γενικός Γραμματέας του “Ευρωπαϊκού Κέντρου Αγροτουρισμού” κ. Michael Burian, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Αθανάσιος Οικονόμου, ο Αντιπρόεδρος της “Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων” κ. Jozsef Horvath, εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.

Στην 24η PHILOXENIA συμμετέχουν 820 εκθέτες, έναντι 803 πέρυσι, εκ των οποίων οι 120 προέρχονται από το εξωτερικό, έναντι 113 στην περσινή διοργάνωση. Χώρες προέλευσης των ξένων εκθετών είναι οι: Αίγυπτος, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ινδία, Ιταλία, Κύπρος, Μ.Βρετανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Συρία, Τσεχία, Ταϋλάνδη, Τουρκία, Τυνησία και Φινλανδία. Με επίσημη οργανωμένη συμμετοχή συμμετέχουν η Αίγυπτος, η Βουλγαρία, η Ινδία, η Ιταλία, η Κύπρος, η Ρωσία, η Σερβία, η Σλοβενία, η Συρία, η Τσεχία, η Τουρκία, η Τυνησία και η Ταϋλάνδη.

Ιδιαίτερα δυναμικό είναι, εξάλλου, το φετινό πρόγραμμα των «Hosted Buyers» και «Hosted Media», δηλαδή των επιλεγμένων τουριστικών επαγγελματιών και τουριστικών συντακτών από το εξωτερικό, αντίστοιχα, που θα φιλοξενήσει η HELEXPO. Στη φετινή διοργάνωση η HELEXPO φιλοξενεί συγκεκριμένα 90 επιλεγμένους τουριστικούς επαγγελματίες-αγοραστές από 15 χώρες (Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ινδία, Ιταλία, Καναδάς, Λεττονία, Μάλτα, Μ.Βρετανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, και Τσεχία) και 40 εξειδικευμένους τουριστικούς συντάκτες από 20 χώρες. Κατά τις δύο πρώτες ημέρες λειτουργίας της Έκθεσης (30-31 Οκτωβρίου) θα πραγματοποιηθούν πάνω από 2.000 προκαθορισμένες συναντήσεις μεταξύ των εκθετών και των «Hosted Buyers». Όλα τα ραντεβού κλείνονται μέσα από το νέο διαδικτυακό module του γνωστού προγράμματος expopartenariat, στο οποίο, για πρώτη φορά, και οι εκθέτες έχουν τη δυνατότητα και να ζητήσουν επαγγελματικές συναντήσεις με τους εμπορικούς επισκέπτες.

Μεγάλη καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι η ηλεκτρονική αγορά Τουρισμού, που ανέπτυξε η HELEXPO στον διαδικτυακό τόπο www.afterexpomarket.gr για τους επισκέπτες και τους εκθέτες της 24ης PHILOXENIA. Με τη νέα αυτή αγορά-υπηρεσία της HELEXPO παρατείνεται η διάρκεια της Έκθεσης για έναν ολόκληρο χρόνο και κεφαλαιοποιούνται οι επαφές, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκειά της, με τη δυνατότητα αποστολής ή παραλαβής προσφορών πώλησης ή απαιτήσεων αγοράς, σε και από κάθε ενδιαφερόμενο, αλλά και με την παροχή σημαντικών υπηρεσιών όπως αγγελίες, ανακοινώσεις νέων προϊόντων, ευκαιρίες απασχόλησης, επιχειρηματικά νέα του κλάδου κ.ο.κ.

Οι επισκέπτες της φετινής PHILOXENIA θα έχουν, επίσης για πρώτη φορά τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της νέας δωρεάν υπηρεσίας Bluetooth που προσφέρει η HELEXPO: Εισερχόμενος στον εκθεσιακό χώρο, κάθε επισκέπτης λαμβάνει μέσω Bluetooth τον κατάλογο των εκθετών, το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, τον χάρτη της Έκθεσης και άλλες υπηρεσίες, όπως δωρεάν SMS.

Χορηγοί της 24ης PHILOXENIA είναι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ. Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο Alpha ΤV, η εφημερίδα Μακεδονία και το ένθετο Ταξίδια, η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Κοσμοράδιο και Plus Radio 102,6.
Χoρηγός της εκδήλωσης για την απονομή των Βραβείων «Μορφέας» είναι η Groupama Φοίνιξ και χορηγός του Συνεδρίου είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024