Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒ. Κορέα: Απαγόρευση χρήσης συναλλάγματος στις εγχώριες συναλλαγές
Από 1η Ιανουαρίου εμπορικές συναλλαγές μόνο με γουόν

Β. Κορέα: Απαγόρευση χρήσης συναλλάγματος στις εγχώριες συναλλαγές

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τη χρήση ξένων νομισμάτων από τους Βορειοκορεάτες και τους ξένους υπηκόους σε όλα τα καταστήματα και για κάθε εγχώρια συναλλαγή από 1ης Ιανουαρίου, κίνηση που […]

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τη χρήση ξένων νομισμάτων από τους Βορειοκορεάτες και τους ξένους υπηκόους σε όλα τα<...> καταστήματα και για κάθε εγχώρια συναλλαγή από 1ης Ιανουαρίου, κίνηση που μοιάζει να έχει στόχο την ανάκτηση του ελέγχου της οικονομίας, που αντιμετωπίζει όλο και πιο σοβαρά προβλήματα. Το βορειοκορεάτικο γουόν θα είναι το μόνο νόμισμα με το οποίο θα μπορούν να γίνονται εμπορικές συναλλαγές από πολίτες όσο και ξένους, μετέδωσε το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, “οι ξένοι επισκέπτες θα πρέπει να ανταλλάσσουν ξένο νόμισμα με το τοπικό νόμισμα γουόν για να κάνουν αγορές, σε ειδικά ανταλλακτήρια που ανοίγουν στις τράπεζές μας”, σύμφωνα με οδηγία του υπουργείου Λαϊκής Ασφάλειας της Βόρειας Κορέας που επικαλείται το CCTV.

Η βορειοκορεάτικη κυβέρνηση επίσης επέβαλε όριο στο ποσό του συναλλάγματος που θα μπορούν να διαθέτουν οι έμποροι, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap της Νότιας Κορέας. Οι νέες απαγορεύσεις σημειώνονται μερικές εβδομάδες μετά την απροσδόκητη ανατίμηση του νομίσματος της χώρας -με το “κόψιμο” δυο μηδενικών-, που εκμηδένισε τις καταθέσεις πολλών πολιτών.

Οι κανονισμοί που επιβάλλονται φέρονται να έχουν στόχο τις συναλλαγές στην μαύρη αγορά, εξ αιτίας των οποίων πολλοί έμποροι επεδίωκαν να διαθέτουν δολάρια, ευρώ και γιουάν, γεγονός που εξασθένησε τον κεντρικό κυβερνητικό έλεγχο στο εμπόριο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024