Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΞΕΕ: Η Veratour τροποποίησε μονομερώς τους συναλλακτικούς όρους προς αποφυγή συμβατικών υποχρεώσεων
Γ. Τσακίρης: Οι επί μακρόν συνεργάτες μας θα τιμήσουν στο ακέραιο τις συμφωνίες τους

ΞΕΕ: Η Veratour τροποποίησε μονομερώς τους συναλλακτικούς όρους προς αποφυγή συμβατικών υποχρεώσεων

Δήλωση του προέδρου του ΞΕΕ κ. Γιώργου Τσακίρη αναφορικά με την απόφαση του ιταλικού πρακτορείου ταξιδίων Veratour SpA να αναστείλλει τις πληρωμές του προς τα ελληνικά ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται.

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με το ιταλικό πρακτορείο ταξιδίων Veratour SpA, το οποίο απέστειλε επιστολή σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αναφορικά για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την μεταξύ τους συναλλακτική σχέση, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) κ. Γιώργος Τσακίρης, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

“Ερευνήσαμε το θέμα εις βάθος και κατέστη σαφές ότι η εν λόγω ενέργεια του τουριστικού γραφείου αποτελεί μονομερή τροποποίηση των συναλλακτικών όρων επικαλούμενο πολιτική αστάθεια, προκειμένου να μην εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι ανεξάρτητα από την εκλογική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην Ελλάδα επικρατεί ευνομία, ευταξία και ουδόλως επηρεάζεται η λειτουργία του κράτους και φυσικά ο τουριστικός τομέας από τις όποιες εξελίξεις.

Πιστεύω ότι οι επί μακρόν συνεργάτες μας θα τιμήσουν στο ακέραιο τις συμφωνίες τους, μη προσπαθώντας να αποκομίσουν πρόσκαιρα οφέλη σε βάρος τόσο των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, όσο και των τουριστών πελατών τους που προσβλέπουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Η χώρα μας αναδιαρθρώνει τα δημοσιονομικά της, προκειμένου να μετεξελιχθεί σε μια πιο ανταγωνιστική οικονομία μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό όμως που δεν αλλάζει είναι η απαράμιλλη φυσική της ομορφιά, η μοναδική της πολιτιστική κληρονομιά, ο μοντέρνος τρόπος ζωής, και η ζεστασιά της φιλοξενίας των ανθρώπων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024