Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞΕΕ: Stop στην επιχορήγηση ξενοδοχείων 5* σε κορεσμένες περιοχές
Η ζήτηση σε κορεσμένα τουριστκά μέρη μειώνεται

ΞΕΕ: Stop στην επιχορήγηση ξενοδοχείων 5* σε κορεσμένες περιοχές

Την κατάργηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την επιχορήγηση ξενοδοχείων 5 αστέρων σε κορεσμένες περιοχές ζητά το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, καθώς η λειτουργία -κατά την επόμενη χρονιά- ξενοδοχείων που […]

Την κατάργηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την επιχορήγηση ξενοδοχείων 5 αστέρων σε κορεσμένες περιοχές ζητά το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, καθώς η λειτουργία<...> -κατά την επόμενη χρονιά- ξενοδοχείων που επιχορηγήθηκαν σε περιοχές που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, όπως η Κρήτη και η Ρόδος θα δημιουργήσει έντονα προβλήματα στις υφιστάμενες μονάδες αφού η ζήτηση μειώνεται. Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Γεράσιμος Φωκάς, στην εκπομπή “Business & Travel”, στο οικονομικό κανάλι sbc.

Παράλληλα, ο κ. Φωκάς χαρακτηρίζει ως φυγοπονία τη στάση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, αναφορικά με τη μη προώθηση της λειτουργικής τακτοποίησης των ξενοδοχείων, ενώ σχετικά με τις συναρμοδιότητες του υπουργείου που καθυστερούν τις δράσεις του, δήλωσε: «Ένα από τα μεγάλα προβλήματα είναι ότι το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης είναι παραγκωνισμένο. Επιθυμητό είναι κάποια στιγμή να αναβαθμιστεί και πιστεύω πως τελικά θα γίνει. Δεν είναι θέμα prestige, είναι θέμα ουσίας».

Όσον αφορά τη χρονιά του 2009, σημείωσε πως αναμένεται να είναι προβληματική και κυρίως από την πλευρά της βρετανικής αγοράς. Όπως ανέφερε μάλιστα 8% λιγότεροι Βρετανοί αναμένεται να ταξιδέψουν, συνολικά, την επόμενη χρονιά.

Εν τω μεταξύ, κίνητρα από τα αρμόδια υπουργεία για την απόκτηση αυτοκινήτων χαμηλότερων ρύπων-φιλικών προς το περιβάλλον, πριν το 2012- χρονιά στην οποία αναφέρεται η σχετική κοινοτική οδηγία, ζητούν οι επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ), Δημήτρης Μαγγιώρος, στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής.

Ο κ. Μαγγιώρος τόνισε ακόμα πως η διεθνής κρίση επηρέασε και τον κλάδο ενοικιάσεως αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα τα τελευταία δύο χρόνια να έχουν ήδη κλείσει δύο μεγάλες εταιρείες του κλάδου ενώ έπονται και άλλα λουκέτα. Παράλληλα, η μείωση των διανυκτερεύσεων και μάλιστα κατΆ άτομο σημαίνει για τις επιχειρήσεις rent a car, λιγότερο διαθέσιμο διάστημα παραμονής του τουρίστα στην Ελλάδα προκειμένου να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο και, επομένως, απώλεια εισοδήματος για τις επιχειρήσεις.

Τέλος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΤΕΕΑ, παγκόσμια πρωτοτυπία αποτελεί η Ελλάδα, ούσα η μόνη χώρα στην οποία απαγορεύεται η ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024