Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυμφωνία Κ. Χατζηδάκη με Ιπτάμενους Συνοδούς, πιλότους και δύο σωματεία συμβασιούχων
ΟΑ: Ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα

Συμφωνία Κ. Χατζηδάκη με Ιπτάμενους Συνοδούς, πιλότους και δύο σωματεία συμβασιούχων

Σε συμφωνία κατέληξαν αργά το βράδυ της Πέμπτης το σωματείο αεροσυνοδών και φροντιστών της Ολυμπιακής με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκη για τα μέτρα που θα ληφθούν για τους εργαζoμένους κατά την εφαρμογή του σχεδίου αποκρατικοποίησης. Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία με σωματείο της Ολυμπιακής…

Σε συμφωνία κατέληξαν αργά το βράδυ της Πέμπτης το σωματείο αεροσυνοδών και φροντιστών της Ολυμπιακής με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκη για τα μέτρα που θα ληφθούν για τους εργαζoμένους κατά την εφαρμογή του σχεδίου αποκρατικοποίησης. Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία με σωματείο της Ολυμπιακής<...> που πέτυχε το Υπουργείο Μεταφορών.

Για τους συνοδούς και τους φροντιστές, πέρα από τη ρύθμιση που ήδη ισχύει με την κατά 50% προσαύξηση των ενσήμων τα οποία οι ίδιοι έχουν πληρώσει, θα υπάρξει στα ήδη δεδουλευμένα ένσημά τους μια επιπλέον προσαύξηση 50%. Με τη ρύθμιση αυτή σχεδόν όλοι οι συνοδοί φροντιστές αποκτούν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν είτε με πρόωρη είτε με πλήρη σύνταξη. Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύτηκε ότι στη συζήτηση που θα γίνει με τους επενδυτές η κυβέρνηση θα φέρει σε επαφή τους συνοδούς και φροντιστές μαζί τους, προκειμένου να συζητήσουν την πρόσληψή τους στη νέα εταιρεία.

Την Παρασκευή έληξε η προθεσμία που είχαν οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής να προσέλθουν σε διάλογο με το υπουργείο, ζητώντας βελτιώσεις επί των αρχικών προβλέψεων του σχεδίου αποκρατικοποίησης.

Επίσης, και οι πιλότοι και δύο σωματεία συμβασιούχων της Ολυμπιακής κατέληξαν σε καταρχήν συμφωνία με τον υπουργό Μεταφορών για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Το προεδρίο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) συναντάται σήμερα Δευτέρα με τον υπουργό, προκειμένου να τους παραδώσει ολοκληρωμένο το σχέδιο που αφορά την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής. Οι νομικοί εκπρόσωποι της ΟΣΠΑ αποφάσισαν επίσης να συναντηθούν με τους συναδέλφους τους του υπουργείου, ώστε να διευκρινίσουν θέματα που θίγονται στο εξώδικο της Ομοσπονδίας.

Οι συνδικαλιστές της ΟΣΠΑ ζητούν να ενημερωθούν πλήρως για το κείμενο του σχεδίου που κατέθεσε η Ελληνική Δημοκρατία για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής στην Επιτροπή, για το κείμενο των προτάσεων που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους οικονομοτεχνικής μελέτης για το κόστος και τη χρηματοδότηση των όποιων μέτρων προτείνει η κυβέρνηση, το κόστος εφαρμογής του κυβερνητικού σχεδίου σε αντιπαραβολή προς το κόστος εξυγίανσης της εταιρίας, προκειμένου αυτή να συνεχίσει τη λειτουργία της υπό εθνικό έλεγχο.

Επίσης, ζητούν από τον υπουργό να διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει, ρητά ή σιωπηρά, την υποχρέωση να διαλύσει τις εταιρείες που θα δημιουργηθούν αν αποτύχει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης, μετά και την άγονη ελεύθερη διαπραγμάτευση και ότι δεν υπάρχουν μυστικά πρωτόκολλα για τα θέματα που αναφέρονται σε όλο το στάδιο των συνεννοήσεών του με τα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

Την ερχόμενη εβδομάδα οι αλλαγές επί του σχεδίου θα κατατεθούν στη Βουλή και θα κυρωθούν με νόμο. Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία που έχουν οι επενδυτές για να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους για την ΟΑ.

Την προσεχή εβδομάδα ο κ.Χατζηδάκης αναμένεται να ανακοινώσει το τελικό σχέδιο αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής, το οποίο στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024