Τελευταία νέα
ΑρχικήΚλειστά τo Σαββατοκύριακo τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι
Αδυναμία καταβολής των επιπλέον αμοιβών προς το προσωπικό

Κλειστά τo Σαββατοκύριακo τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων αποφάσισε ότι όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα μείνουν κλειστά το τρέχον Σαββατοκύριακο (26-27/11), λόγω αδυναμίας καταβολής της επιπλέον αμοιβής στους αρχαιοφύλακες.

Κλειστά θα παραμείνουν αυτό το Σαββατοκύριακο -καθώς και τα επόμενα- όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), έπειτα από την αδυναμία καταβολής της επιπλέον αμοιβής, σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο, από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προς τους αρχαιοφύλακες.

Πιο αναλυτικά, η ΠΕΥΦΑ έστειλε εξώδικη γνωστοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων προς τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης  και υπουργό Οικονομικών, κ. Ευ. Βενιζέλο, τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού & Τουρισμού, κ.κ. Δ. Ρέππα και Π. Γερουλάνο, τον αναπλ. υπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη και τον γενικό γραμματέα  του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Ηλ. Πλασκοβίτη. Σε αυτήν αναφέρουν:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Στον πρόσφατο νόμο 4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α) ‘Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο..’ και στο άρθρο 20 παρ.7, αναφέρει ότι: ‘Εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις της παρ.17 του άρθρου 32 του ν.3232/2004 (Α΄48), καθώς και αυτών της παρ. 4 του άρθρου 6 του ν.3833/2010 (Α΄40) .

Ομοίως εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 3205/2003 (Α΄297) με την επιφύλαξη των παραγράφων 3 και 4 του παρόντος άρθρου. Ο αριθμός των ωρών νυκτερινής, Κυριακών, πέραν του πενθημέρου και λοιπών εξαιρεσίμων ημερών εργασίας για το φυλακτικό προσωπικό και το προσωπικό καθαριότητας των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και του προσωπικού των καταστημάτων κράτησης αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του καθ’ύλην αρμόδιου Υπουργού, κατ’εξαίρεση των διατάξεων της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου.

Επειδή οι προβλεπόμενες κοινές υπουργικές αποφάσεις, μπορούν να έχουν αναδρομική ισχύ μόνον ενός μηνός και επειδή μέχρι και σήμερα δεν έχει εξασφαλισθεί ούτε το αναγκαίο ποσό, ούτε ο τρόπος καταβολής του, ούτε ο φορέας που θα επιβαρυνθεί με αυτό, οι ως άνω αποφάσεις καθυστερούν και είναι βέβαιον ότι δεν θα προλάβουμε την χρονική αυτή προθεσμία του ενός μηνός, που αφορά την εργασία μας Κυριακών, πέραν του πενθημέρου και εξαιρεσίμων.

Εξάλλου για να παρέχουμε τέτοια εργασία, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση αυτής, με κοινές Υπουργικές αποφάσεις.
Για όσο διάστημα πέραν της 1ης Δεκεμβρίου 2011, καθυστερεί η έκδοση των εγκριτικών αποφάσεων, είναι παράνομη τόσον η παροχή της εργασία μας, όσον βεβαίως και η αντίστοιχη αποζημίωσή μας.

Κατόπιν όλων αυτών, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΕΥΦΑ, σε έκτακτη συνεδρίασή της την 18η Νοεμβρίου 2011, αποφάσισε ομόφωνα την εφαρμογή της 5νθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας και καλούμε τα μέλη μας αρχαιοφύλακες να εργασθούν από Δευτέρα 21/11/2011 έως και Παρασκευή 25/11/2011 και να απέχουν από την εργασία τους το Σάββατο και την Κυριακή 26 & 27 Νοεμβρίου 2011.

Για να μην υπάρξει λοιπόν κανένα πρόβλημα στη λειτουργία των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων κατά τα Σάββατα, Κυριακές και λοιπές εξαιρέσιμες, παρακαλούμε να μεριμνήσετε, ώστε άμεσα να εκδοθούν οι απαραίτητες κοινές Υπουργικές αποφάσεις.
Εντέλλονται οι Αρχιφύλακες να ορίσουν προσωπικό ασφαλείας για αυτές τις ημέρες που τα Μουσεία και οι Αρχ/κοι Χώροι, θα παραμείνουν κλειστοί”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024