Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑνεπαρκή τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια της Ιταλίας

Ανεπαρκή τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια της Ιταλίας

Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ιταλίας, (Enac), μετά από αιφνιδιαστική αποστολή που πραγματοποίησε σε πέντε αεροδρόμια της χώρας κατά την οποία δεν εντοπίστηκαν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί και τα μαχαίρια που […]

Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ιταλίας, (Enac), μετά από αιφνιδιαστική αποστολή που πραγματοποίησε σε πέντε αεροδρόμια της χώρας<...> κατά την οποία δεν εντοπίστηκαν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί και τα μαχαίρια που μετέφεραν τα στελέχη της, χαρακτήρισε την ασφάλεια των αεροδρομίων της χώρας ως `ανεπαρκή`. Μεταξύ των αεροδρομίων ήταν το αεροδρόμιο της Ρώμης `Λεονάρντο Ντα Βίντσι`, το Μαλπένσα στο Μιλάνο και αυτό της Κατάνης στη Σικελία.

Στη διάρκεια μιας δοκιμής που πραγματοποίησαν στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ιταλίας, αυτό της Ρώμης, επιθεωρητές κατόρθωσαν να περάσουν εκρηκτικά και μαχαίρια που είχαν κρυμμένα στις αποσκευές τους χωρίς να εντοπιστούν στους ελέγχους σε τρία διαφορετικά σημεία εισόδου, ένα από τα οποία είναι για το προσωπικό του αεροδρομίου. Οι ανιχνευτές μετάλλων δεν εντόπισαν τα επικίνδυνα αντικείμενα και το προσωπικό ασφαλείας δεν επιθεώρησε τις αποσκευές τους.

Οι επιβάτες στην αίθουσα τράνζιτ στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου δεν υποβλήθηκαν σε έλεγχο, ενώ το συρματόπλεγμα ασφαλείας γύρω από το άλλο αεροδρόμιο του Μιλάνου Λινάτε έχει ανάγκη άμεσης επιδιόρθωσης. Η επιθεώρηση ήταν επιτυχής στα αεροδρόμια της Βενετίας, της Νάπολης και του Τορίνο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024