Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαDEAR: Ανάδειξη του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου σε αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος

DEAR: Ανάδειξη του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου σε αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος

Αναπτυξιακά οφέλη για τη Μαγνησία εκτιμάται ότι θα προκύψουν από τη συμμετοχή της Αναπτυξιακής Εταιρίας Μαγνησίας (ΑΝΕΜ) στο έργο DEAR, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διαπεριφερειακής συνεργασίας `INTERREG IIIC`. Η Μαγνησία είναι […]

Αναπτυξιακά οφέλη για τη Μαγνησία εκτιμάται ότι θα προκύψουν από τη συμμετοχή της<...> Αναπτυξιακής Εταιρίας Μαγνησίας (ΑΝΕΜ) στο έργο DEAR, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διαπεριφερειακής συνεργασίας `INTERREG IIIC`. Η Μαγνησία είναι μια από τις 6 περιοχές (από την Γερμανία Αγγλία, Πολωνία) που συμμετέχουν στο έργο.

Μέσω του προγράμματος DEAR αναμένεται να ενισχυθεί η προσπάθεια της ΝΑ Μαγνησίας και των φορέων του νομού για αξιοποίηση του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου και την ανάδειξή του σε αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος, με αναπτυξιακά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή.

Στην κοινοπραξία του έργου DEAR συμμετέχουν αυτοδιοικήσεις περιοχών που διαθέτουν περιφερειακά αεροδρόμια και τεχνολογικά πάρκα, από την Γερμανία (Σβερίν-Πάρτσιμ, Λαρ), Αγγλία (Θάνετ Μάνστον), και Πολωνία (Σλούρπσκ, Ράντομ).

Στόχοι του έργου DEAR είναι η συνεργασία μεταξύ περιοχών με περιφερειακά αεροδρόμια για ανταλλαγή εμπειρίας και μεγιστοποίηση των πλεονεκτημάτων των περιοχών αυτών με κοινές πρακτικές και πρωτοβουλίες, καθώς και η συμμετοχή των επιχειρήσεων και των τοπικών φορέων στην αξιοποίηση των αεροδρομίων για περιφερειακή ανάπτυξη.

Στις δράσεις του έργου “πρωταγωνιστεί” η εκπόνηση σχεδίου αξιοποίησης αερολιμένος Νέας Αγχιάλου από τους τοπικούς φορείς του Νομού Μαγνησίας (ΝΑΜ, ΕΒΕ, ΟΤΑ, ΤΕΠΑΘ, ΠΘ), με μελέτη σκοπιμότητας και απαιτούμενες ενέργειες για απευθείας αεροπορική σύνδεση του αερολιμένος Ν. Αγχιάλου με κεντρική Ευρώπη (πχ 2-3 πτήσεις την εβδομάδα Ν. Αγχίαλος – Φρανκφούρτη, από όπου επιβάτες από / προς όλη τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα μπορούν να ταξιδεύουν σε / από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αντί να εξυπηρετούνται μέσω αεροδρομίων Αθήνας ή Θεσσαλονίκης).

Στο πλαίσιο του έργου DEAR επισκέφθηκαν το Βόλο οι κ.κ. Olaf Schmidt, Διευθυντής του Αεροδρομίου Βαλτικής, Σβερίν-Πάρκιμ στη Γερμανία και Andreas Wieczorke, Διευθυντής Μάρκετινγκ του ιδίου αεροδρομίου.

Ο σκοπός της διήμερης επίσκεψης είναι η διερεύνηση δυνατοτήτων δρομολόγησης πτήσεων προς / από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, αρχικά τσάρτερ από Γερμανία και πιθανώς τακτικές πτήσεις αερογραμμών χαμηλού κόστους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024