Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΔράσεις του “Ελ. Βενιζέλος” για την προστασία του περιβάλλοντος
Αεροδρόμιο και περιβάλλον

Δράσεις του “Ελ. Βενιζέλος” για την προστασία του περιβάλλοντος

Η σημαντική αύξηση της ανακύκλωσης στο επίπεδο του 43% των συνολικών απορριμμάτων για το 2008 καθώς και η σταδιακή μετατροπή του στόλου αυτοκινήτων του αερολιμένα σε οχήματα φιλικά προς το […]

Η σημαντική αύξηση της ανακύκλωσης στο επίπεδο του 43% των συνολικών απορριμμάτων για το 2008 καθώς και η σταδιακή<...> μετατροπή του στόλου αυτοκινήτων του αερολιμένα σε οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον, αποτελούν δύο από τις σημαντικές δράσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης απορριμμάτων στο αεροδρόμιο της Αθήνας οδήγησε το 2008 σε νέα σημαντική αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης στο 43,4% (6.567 τόνοι), από 34% το 2007. Η ανακύκλωση χαρτιού και πλαστικού αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη της συντονισμένης αυτής προσπάθειας, ενώ οι ενέργειες της εταιρείας αεροδρομίου θα συνεχιστούν και το 2009 με την εφαρμογή και νέου προγράμματος ανακύκλωσης στα κτίρια της εταιρείας.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης του ΔΑΑ υλοποιείται από το 2001 και στηρίζεται στην αρχή «Ο Ρυπαίνων Πληρώνει», στην παροχή οικονομικών κινήτρων για την ανακύκλωση, στην εκπαίδευση του προσωπικού και στους τακτικούς ελέγχους.

Στο πλαίσιο του ετήσιου Εταιρικού Σχεδίου Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ξεκίνησε το 2008 μια νέα πρωτοβουλία, την περιβαλλοντικά φιλική αναβάθμιση του στόλου των οχημάτων του, με άμεσο στόχο τη συμβολή στην προσπάθεια μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης..

Από το 2008 έχουν μετατραπεί 26 εταιρικά οχήματα από βενζινοκίνητα σε υγραεριοκίνητα, ενώ στους επόμενους μήνες θα μετατραπούν 24 επιπλέον οχήματα. Παράλληλα ξεκίνησε η αντικατάσταση παλαιών οχημάτων με νέα μοντέλα υβριδικής τεχνολογίας, που συνδυάζουν τη βενζινοκίνηση με την ηλεκτροκίνηση. Επίσης προγραμματίζεται στο άμεσο μέλλον η αντικατάσταση του στόλου των πετρελαιοκίνητων λεωφορείων εσωτερικών μεταφορών με νέα μοντέλα υβριδικής τεχνολογίας ή πετρελαιοκίνητα τεχνολογίας ΕΕV (Enhanced Environmentally-friendly Vehicles).

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος μετατροπής του εταιρικού στόλου του ΔΑΑ, συνολικά εκτιμάται ότι, χάρη στην αλλαγή καυσίμου, θα αποφευχθεί η εκπομπή σημαντικών ποσοτήτων CO2 ετησίως καθώς και άλλων ατμοσφαιρικών ρύπων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024