Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ τεχνογνωσία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ταξιδεύει στη διεθνή αγορά

Η τεχνογνωσία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ταξιδεύει στη διεθνή αγορά

Αξιοποιώντας τη διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνογνωσία και της πρωτοποριακές του υπηρεσίες στο χώρο των πληροφοριακών συστημάτων και των τηλεπικοινωνιών, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επεκτείνει τη δραστηριότητά του και εκτός Ελλάδας. Αναπτύσσοντας […]

Αξιοποιώντας τη διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνογνωσία και της πρωτοποριακές του υπηρεσίες στο χώρο των πληροφοριακών συστημάτων και των τηλεπικοινωνιών<...>, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επεκτείνει τη δραστηριότητά του και εκτός Ελλάδας.

Αναπτύσσοντας δυναμική παρουσία στη διεθνή αγορά, η Μονάδα Πληροφοριακών Συστημάτων & Τηλεπικοινωνιών του ΔΑΑ παρέχει πρωτοποριακές λύσεις υψηλής τεχνολογίας σε διεθνή αεροδρόμια που βρίσκονται σε πορεία ανάπτυξης ή αναδιάρθρωσης των υποδομών και των υπηρεσιών τους.

Οι υπηρεσίες τεχνογνωσίας που παρέχει ο ΔΑΑ, επικεντρώνονται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένων τεχνολογικών λύσεων προστιθέμενης αξίας για αεροδρόμια, προσαρμοσμένων στις σύγχρονες απαιτήσεις των επιβατών και των επιχειρησιακών αναγκών. Παράλληλα, ο ΔΑΑ παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους τομείς enterprise management solutions και επιχειρηματικής ευφυΐας (business intelligence), τόσο σε αεροδρόμια όσο και σε άλλους οργανισμούς του τομέα των μεταφορών.

Τα έργα του ΔΑΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη στο διεθνή αεροδρομιακό χώρο, είναι:

Αεροδρόμιο Dammam, Σαουδική Αραβία
Αξιολόγηση των συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και προτάσεις αξιοποίησης νέων συστημάτων ή αναβάθμισης των υφιστάμενων συστημάτων με στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής και επιχειρηματικής αποτελεσματικότητάς τους. Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με την British Aerospace.

Αεροδρόμιο Astana, Καζακστάν
Ανάλυση της αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων συστημάτων ως προς την υποδομή, την αρχιτεκτονική και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ο ΔΑΑ καταρτίζει 5ετές σχέδιο που συμβάλλει στην αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων του Αεροδρομίου Astana, με ολοκληρωμένες λύσεις υψηλής τεχνολογίας (enterprise management, ασύρματη τεχνολογία).

Αεροδρόμιο Σίδνεϋ, Αυστραλία
Ο ΔΑΑ παρέχει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στους τομείς της αναδιοργάνωσης των συστημάτων πληροφορικής και των εφαρμογών εταιρικών συστημάτων.

Αεροδρόμιο Τιράνων, Αλβανία
Σε συνεργασία με την Hochtief AirPort, ο ΔΑΑ παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού και εφαρμογών των πληροφοριακών συστημάτων και των συστημάτων τηλεπικοινωνιών του νέου αεροδρομίου “Μητέρα Τερέζα”. Παράλληλα, σχεδιάζει και υλοποιεί ασύρματη υποδομή, που θα βελτιώσει σημαντικά τις επιχειρησιακές υπηρεσίες του αεροδρομίου.

Ανάμεσα στα έργα που έχει ήδη ολοκληρώσει ο ΔΑΑ, είναι η αξιολόγηση των συστημάτων και η αναδιοργάνωση του τμήματος πληροφορικής του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ, συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ψηφιακών τηλεπικοινωνιών στο αεροδρόμιο του Αμβούργου και υλοποίηση συστήματος αεροπορικών χρεώσεων στο αεροδρόμιο του Σίδνεϋ. Επίσης, σε συνεργασία με την Oracle, ο ΔΑΑ έχει προσφέρει υπηρεσίες υλοποίησης εφαρμογών του Oracle E-Business Suite 11i στην Πολωνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και σε ελληνικές επιχειρήσεις του χώρου των τηλεπικοινωνιών και των μεταφορών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024