Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΜεγάλη δυσφήμιση της Αθήνας στις γερμανικές εφημερίδες

Μεγάλη δυσφήμιση της Αθήνας στις γερμανικές εφημερίδες

Μετά την κακοκαιρία που είχε πλήξει την χώρα μας, τώρα ήρθαν και οι τόνοι σκουπιδιών που βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας για να απασχολήσουν τον διεθνή τύπο δυσφημίζοντας τον τόπο. Συγκεκριμένα η εφημερίδα της Κολωνίας Koelner Stadt Anzeiger αναφέρει πως…

Μετά την κακοκαιρία που είχε πλήξει την χώρα μας, τώρα ήρθαν και οι τόνοι σκουπιδιών που βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας για να<...> απασχολήσουν τον διεθνή τύπο δυσφημίζοντας τον τόπο.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα της Κολωνίας Koelner Stadt Anzeiger αναφέρει πως “Η χωματερή άνοιξε και πάλι” και προσθέτει ότι τα τέσσερα εκατομμύρια των κατοίκων μπορούν να αναπνεύσουν.

Τον τίτλο “Ανασαίνει η Αθήνα” έχει και η Frankfurter Rundschau, ενώ το άρθρο γράφει ότι “Οι τουρίστες στο Σύνταγμα”, γράφει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, περπατάνε και κρατάνε τη μύτη τους, ενώ μερικοί Αθηναίοι κυκλοφορούν μόνο με μάσκες. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης: βουνά από σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας. Η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι κάτοικοι και οι τουρίστες, οι οποίοι ήρθαν να θαυμάσουν την Ακρόπολη και έπεσαν πάνω σε σωρούς από σκουπίδια. Η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε έκκληση να μη βγάζουν τα σκουπίδια στους δρόμους αλλά που να τα βάλουν στην κουζίνα ή στο μπαλκόνι;”.

Και η εφημερίδα καταλήγει: “Ακόμα και μετά το άνοιγμα της χωματερής των Aνω Λιοσίων υπολογίζεται πως θα χρειαστεί μια εβδομάδα μέχρι να μαζευτούν όλα τα σκουπίδια. Αυτό σημαίνει πως μέχρι τότε θα πρέπει να κρατάμε τη μύτη μας κλειστή στην Αθήνα”.

Στην προσπάθεια του ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Αβραμόπουλος να ανακάμψει το κλίμα δήλωσε ότι “Η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι είναι μια φιλόξενη, ανοιχτή, καθαρή και πολιτισμένη χώρα”. Στο θέμα των σκουπιδιών ο κ. Αβραμόπουλος φάνηκε ιδιαίτερα σκληρός τονίζοντας ότι η εικόνα αυτή προκαλεί ζημιά, πέρα από τη δημόσια υγεία και στον τουρισμό και σημείωσε ότι θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν λύσεις. Επίσης, έκανε λόγο για απαράδεκτη εικόνα και στηλίτευσε το γεγονός, ότι η Ελλάδα είναι τελευταία σε συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024