Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΥΠΕΧΩΔΕ και ΔΑΑ ΑΕ επιμένουν ότι το νέο αεροδρόμιο θα ανοίξει κανονικά

ΥΠΕΧΩΔΕ και ΔΑΑ ΑΕ επιμένουν ότι το νέο αεροδρόμιο θα ανοίξει κανονικά

Κανονικά θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα την 1η Μαρτίου 2001 αναφέρουν οι ανακοινώσεις του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ και της εταιρίας Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών Α.Ε., παρά τις αντίθετες ενδείξεις. Χθεσινά […]

Κανονικά θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα<.> την 1η Μαρτίου 2001 αναφέρουν οι ανακοινώσεις του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ και της εταιρίας Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών Α.Ε., παρά τις αντίθετες ενδείξεις<...>.

Χθεσινά δημοσιεύματα του Τύπου ανέφεραν ότι τα εγκαίνια του αεροδρομίου θα γίνουν την 1η Μαΐου 2001 λόγω της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση των απαραίτητων οδικών προσβάσεων λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ενώ και η Ολυμπιακή ζητάει παράταση για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της. Με ανακοίνωσή του, πάντως, το ΥΠΕΧΩΔΕ διαψεύδει τα περί "πολύμηνης αναβολής έναρξης λειτουργίας του νέου αεροδρομίου της Αθήνας" και επισημαίνει ότι ισχύει το αρχικό χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του. Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι όλα τα έργα στο οδικό δίκτυο θα είναι έτοιμα εγκαίρως, ώστε το αεροδρόμιο να ανοίξει το Μάρτιο του 2001.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας 'Ναυτεμπορική' το Δημόσιο και η εταιρία Διεθνής Aερολιμήν Aθηνών A.E. (ΔAA), αναζητούν τρόπους για κοινή συναινέσει καθυστέρηση της παράδοσης του έργου, αφού η σύμβαση κατασκευής του έργου αναφέρει ρητά ότι ο υπαίτιος αναβολής της λειτουργίας του αεροδρομίου θα καταβάλει στην άλλη πλευρά τις προβλεπόμενες οικονομικές ρήτρες.

Όμως, η εταιρία ΔΑΑ με ανακοίνωσή της διαφωνεί και αναφέρει ότι "όπως έχει επανειλημμένως ανακοινωθεί, και παρά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που ομιλούν για αναβολή της έναρξης λειτουργίας του, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι ισχύει το αρχικό χρονοδιάγραμμα προετοιμασίας της επιχειρησιακής λειτουργίας του έργου, ο δε στόχος επίσημης έναρξης παραμένει η 1η Μαρτίου του 2001".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024