Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠαρέβλεψε τις ιατρικές συμβουλές ο επιβάτης με φυματίωση
Δημόσια συγγνώμη ζήτησε στο ABC

Παρέβλεψε τις ιατρικές συμβουλές ο επιβάτης με φυματίωση

Δημόσια συγγνώμη στους συνταξιδιώτες τους, την υγεία των οποίων έθεσε σε κίνδυνο, ζήτησε μέσω του τηλεοπτικού δικτύου ABC ο Αμερικανός επιβάτης με φυματίωση. Όπως μάλιστα παραδέχτηκε σε συνέντευξη του, οι […]

Δημόσια συγγνώμη στους συνταξιδιώτες τους, την υγεία των οποίων έθεσε σε κίνδυνο, ζήτησε μέσω του τηλεοπτικού δικτύου ABC ο Αμερικανός επιβάτης με φυματίωση. Όπως μάλιστα παραδέχτηκε σε συνέντευξη του, οι γιατροί<...>του είχαν συστήσει να αποφύγει την πραγματοποίηση ταξιδιών, χωρίς ωστόσο να του το έχουν απαγορεύσει.

Οι αρμόδιες αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν εντοπίσει περίπου 100 ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή για οκτώ ή περισσότερες ώρες με τον Σπίκερ στις δύο υπερατλαντικές πτήσεις και τους ζήτησαν να κάνουν ιατρικές εξετάσεις. Μεταξύ των συνεπιβατών του είναι και ένας Έλληνας, ο οποίος έχει εντοπιστεί και δεν φέρει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στην Ατλάντα, ο άντρας φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση, δεν βήχει καθόλου και παρακολουθεί ειδική αγωγή, νοσηλευόμενος σε ειδική νοσοκομειακή μονάδα στο Ντένβερ.

Την έγκαιρη και σωστή ενημέρωση όλων των Ελλήνων πολιτών σχετικά με τις εξελίξεις της υπόθεσης, όπως επίσης και την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων προληπτικών ελέγχων, ώστε να μην υπάρχει κανείς λόγος ανησυχίας, ζήτησε ο υπεύθυνος Υγείας και Πρόνοιας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Χρήστος Πρωτόπαπας.

Ακόμη, με δηλώσεις του ζήτησε να πληροφορηθεί το γιατί οι Αμερικανικές αρχές δεν ενημέρωσαν έγκαιρα τις Ελληνικές, μιας και οι εξετάσεις είχαν γίνει πριν την αναχώρηση (13/5) του Αμερικανού υπηκόου στην Ευρώπη, αλλά και το εάν οι Ελληνικές αρχές προχώρησαν ή όχι, αμέσως σε επιδημιολογικό έλεγχο όλων των ατόμων που πιθανά ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή (συνταξιδιώτες, διαμένοντες στον ίδιο χώρο κ.α.).

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024