Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗΠΑ: Σε καραντίνα επιβάτης με φυματίωση

ΗΠΑ: Σε καραντίνα επιβάτης με φυματίωση

Σε καραντίνα έχουν θέσει οι αμερικανικές αρχές έναν άντρα με σπάνια και επικίνδυνη μορφή φυματίωσης (XDR-TB), η οποία είναι εξαιρετικά ανθεκτική στα φάρμακα. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος άντρας, που φέρεται να […]

Σε καραντίνα έχουν θέσει οι αμερικανικές αρχές έναν άντρα με σπάνια και επικίνδυνη μορφή φυματίωσης (XDR-TB), η οποία είναι εξαιρετικά ανθεκτική στα φάρμακα. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος άντρας, που φέρεται να είναι Αμερικάνος δικηγόρος, πραγματοποίησε το μήνα αυτό<...>δύο υπερατλαντικά ταξίδια, γεγονός που ενισχύει τα σενάρια μετάδοσης της ασθένειας και σε άλλα άτομα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πέρασε και από την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Σαντορίνη, την οποία επισκέφτηκε για να παντρευτεί.

Ο συγκεκριμένος επιβάτης ταξίδεψε από την Ατλάντα στο Παρίσι στις 12 Μαΐου με την πτήση 385 της Air France. Επέστρεψε στην βόρεια Αμερική στις 24 Μαΐου με την πτήση 104 της Czech Air από την Πράγα προς το Μόντρεαλ και στη συνέχεια μπήκε στις ΗΠΑ, όπου έμαθε για τη σπάνια μορφή της ασθένειας του. Την Ελλάδα πιστεύεται πως επισκέφτηκε στις 16 Μαΐου, προκειμένου να μεταβεί στη Σαντορίνη, για να τελέσει το γάμο του.

Σήμερα, ο άνδρας αυτός νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ατλάντα και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έχει τεθεί σε καραντίνα, έως ότου διαπιστωθεί πως δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Θεωρείται πιθανό να είχε ήδη προσβληθεί από την ασθένεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του και για αυτό τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) συνέστησαν ιατρικές εξετάσεις για το πλήρωμα αυτών των πτήσεων, καθώς και για τους επιβάτες που καθόντουσαν στην ίδια σειρά ή σε απόσταση δύο σειρών από τον ασθενή.

«Αυτός είναι ένας ασυνήθιστος οργανισμός φυματίωσης που είναι πολύ, πολύ δύσκολο να θεραπεύσουμε. Και θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να αναγνωρίσουμε τα άτομα που θα μπορούσαν να κινδυνεύουν» δήλωσε η πρόεδρος των CDC Δρ. Τζούλι Γκέρμπερντινγκ.

Ο ασθενής, σύμφωνα με αξιωματούχους, συνεργάστηκε αμέσως με τις Αρχές και έτσι δεν αντιμετωπίζει την πιθανότητα να διωχθεί ποινικά.

Οι αεροπορικές εταιρίες Air France και Czech Air και τα υπουργεία Υγείας όλου του κόσμου έχουν ενημερωθεί σχετικά και συνδράμουν στο έργο των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) με την παροχή κάθε είδους βοήθειας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024