Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυμφωνία Βουλγαρίας – Ρουμανίας για τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας τους

Συμφωνία Βουλγαρίας – Ρουμανίας για τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας τους

Συμφωνία συντονισμού μεταξύ των Κέντρων διαχείρισης και ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, υπέγραψαν χτες στη Σόφια η Βουλγαρία και η Ρουμανία, στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν το λεγόμενο Λειτουργικό μπλοκ, το […]

Συμφωνία συντονισμού μεταξύ των Κέντρων διαχείρισης και ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, υπέγραψαν χτες στη Σόφια η Βουλγαρία και η Ρουμανία, στην<...> προσπάθεια τους να δημιουργήσουν το λεγόμενο Λειτουργικό μπλοκ, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης για την Ασφάλεια της Εναέριας Κυκλοφορίας `Eurocontrol`.

“Προσδοκούμε η συμφωνία μας να ενοποιήσει και τις υπόλοιπες γειτονικές χώρες, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ολοκληρωμένη λειτουργική ένωση στην περιοχή μας, παρόμοια με αυτήν της κεντροευρωπαϊκής, η οποία περιλαμβάνει 9 κράτη” ήταν τα λόγια του Βούλγαρου υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Νικολάι Βασίλεφ. “Δεν πρόκειται για συγχώνευση των επιμέρους κέντρων ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας”, εξήγησε ο κ. Βασιλέφ, “αλλά για μια καλύτερη περιφερειακή συνεργασία, για ανταλλαγή πληροφοριών και για αναβάθμιση της συμβατότητας των συστημάτων μας”.

Από πλευράς του, ο γενικός διευθυντής της Eurocontrol, κ. Βίκτορ Αγκουάντο, χαρακτήρισε τη συμφωνία ως ιστορικό βήμα προς τη δημιουργία ασφαλούς εναέριου χώρου σ` ολόκληρη την Ευρώπη. Παράλληλα, επεσήμανε ότι “αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση της δημιουργίας περιφερειακών λειτουργικών μπλοκ ως μέρους της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση της αύξησης των εναέριων μεταφορών. Το 2004 η εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη σημείωσε αύξηση κατά 4,6%, για την Ανατολική Ευρώπη όμως ο δείκτης αυτός είναι αρκετά υψηλότερος και φτάνει το 10%, ενώ σε ορισμένες χώρες και μέχρι 20%. “Από το εναέριο χώρο της περιοχής” συμπλήρωσε ο κ. Αγκουάντο, “περνάνε και οι βασικοί διάδρομοι προς την Εγγύς και τη Μέση Ανατολή και το σύστημά της πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη κυκλοφορία”.

“Η δημιουργία των λειτουργικών μπλοκ” κατέληξε “θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της συνεργασίας και στην εναρμόνιση των συστημάτων ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, αφού με τον τρόπο αυτό προετοιμαζόμαστε για τη στιγμή, που θα χρειαστούμε αυξημένο δυναμικό για την αποφυγή των καθυστερήσεων στα αεροδρόμια και στον εναέριο χώρο και για την αύξηση της ασφάλειας των μεταφορών”.

Τέλος, να υπενθυμιστεί ότι από τις 27 Ιανουαρίου 2005 η Διοίκηση της Εναέριας Κυκλοφορίας της Βουλγαρίας διαθέτει το νέο σύγχρονο αυτοματοποιημένο σύστημα SATCAS, το οποίο εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ασφάλειας των πτήσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024