Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυνάντηση Βερελή-Μίλερ: Κλιμάκιο της FAA να επισκεφθεί την χώρα μας

Συνάντηση Βερελή-Μίλερ: Κλιμάκιο της FAA να επισκεφθεί την χώρα μας

Προκειμένου να διαπιστωθούν οι πρόοδοι που έχει κάνει η Ελλάδα για την ασφάλεια των πτήσεων ο κ. Βερελής ζήτησε επισήμως από τον κ. Μίλερ, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης τους, […]

Προκειμένου να διαπιστωθούν οι πρόοδοι που έχει κάνει η Ελλάδα για την ασφάλεια των πτήσεων ο κ. Βερελής ζήτησε επισήμως από τον κ. Μίλερ<...>, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης τους, να επισκεφθεί τη χώρα μας κλιμάκιο της FAA.<.>

Στην συνάντηση που είχαν ο κ. Βερελής ενημέρωσε τον κ. Μίλερ για τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας στον τομέα ασφάλειας πτήσεων, και ζήτησε να βγει η χώρα μας από την κατηγορία 2 της αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, FAA, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των πτήσεων και να ενταχθεί στην κατηγορία 1.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα κ. Τόμας Μίλερ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστο Βερελή, ο οποίος του παρουσίασε την έκθεση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO<.>) για τα μέτρα που παίρνει η χώρα μας στον τομέα ασφάλειας των πτήσεων, επανέλαβε ότι αισθάνεται απολύτως ασφαλής στη χώρα μας και συστήνει σε γνωστούς και φίλους από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επισκεφθούν την Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε υπέροχη χώρα. Ο κ. Μίλερ δήλωσε επίσης ότι έχει άριστη συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών και εξέφρασε την ελπίδα ότι το συντομότερο δυνατόν κλιμάκιο της FAA θα επισκεφθεί την Ελλάδα, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με την έκθεση του ICAO, που συντάχθηκε το Μάιο του 2000, ύστερα από σχετικούς ελέγχους, διαπιστώθηκαν 36 ευρήματα επί των οποίων η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όφειλε να προχωρήσει σε διορθωτικές ενέργειες. Στις 4 Μαΐου 2000, η Ελλάδα υπέβαλε στον ICAO πρόγραμμα διορθωτικών ενεργειών σχετικά με όλα τα ευρήματα και τις συστάσεις που περιλαμβάνονταν στην Έκθεση Ελέγχου.

Το Μάρτιο του 2002 Ομάδα Ελέγχου του ICAO επισκέφτηκε εκ νέου την Ελλάδα, για τη διαπίστωση εφαρμογής των διορθωτικών ενεργειών και της πλήρους συμμόρφωσης με τα Πρότυπα και τις Συνιστώμενες Πρακτικές του ICAO για την ασφάλεια των πτήσεων. Στην έκθεση που συνέταξαν τα μέλη του ICAO σημειώνεται ότι από τα 36 ευρήματα τα οποία είχαν επισημανθεί κατά τη διενέργεια του πρώτου ελέγχου έχουν παραμείνει μόνον 7, τα οποία αφορούν κυρίως ζητήματα Οργανωτικής Διάρθρωσης και Αεροπορικής Νομοθεσίας και επί των οποίων η ΥΠΑ έχει θέσει σαφές χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης με καταληκτική ημερομηνία τον Μάρτιο του 2003.

Επίσης, σε δημοσίευμα της εφημερίδα ‘το Βήμα’ αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα ζητήσει κατά τη σύνοδο του Διεθνούς Αεροπορικού Οργανισμού (ICAO), σχέδια πτήσεων από όλα τα αεροσκάφη με αφορμή τα αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Για την εφαρμογή αυτού του μέτρου, με το οποίο υπολογίζεται ότι θα μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο και θα συνδεθεί η τρομοκρατία με τα εθνικά θέματα, η Ελλάδα στηρίζεται στη συμπαράσταση των ΗΠΑ, που ήδη εφαρμόζουν παρόμοια μέτρα μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα θα εκδώσει αυστηρή προειδοποίηση προς όλες τις χώρες, στην οποία θα επισημαίνει ότι έχει το δικαίωμα, εκ του διεθνούς αεροπορικού δικαίου, να αναγνωρίζει, να αναχαιτίζει και να καταρρίπτει κάθε αεροσκάφος που εισέρχεται απροειδοποίητα στο χώρο της αεροπορικής της ευθύνης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024