Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΘα πάρει το πράσινο φως για δανεισμό η Alitalia – Αντιδράσεις από τα ιταλικά κόμματα

Θα πάρει το πράσινο φως για δανεισμό η Alitalia – Αντιδράσεις από τα ιταλικά κόμματα

Μόλις χθες το βράδυ το πρακτορείο Reuters ανακοίνωσε ότι μετά τη συνάντηση που είχε η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Μεταφορών Loyola de Palacio με τον υπουργό Μεταφορών της Ιταλίας Pietro Lunardi είναι πολύ πιθανό να δοθεί το πράσινο φως στην Alitalia να λάβει την χορήγηση δανείου ύψους…

Μόλις χθες το βράδυ το πρακτορείο Reuters ανακοίνωσε ότι μετά τη συνάντηση που είχε η Επίτροπος<...> αρμόδια για θέματα Μεταφορών Loyola de Palacio με τον υπουργό Μεταφορών της Ιταλίας Pietro Lunardi είναι πολύ πιθανό να δοθεί το πράσινο φως στην Alitalia να λάβει την χορήγηση δανείου ύψους 400 εκατ. ευρώ από την Ιταλική κυβέρνηση.

Η κ. de Palacio ανακοίνωσε ότι “είναι πολύ πιθανό να δοθεί το πράσινο φως για δανεισμό της Alitalia”. Είναι η τρίτη φορά από το 1997 που η ιταλική κυβέρνηση υποστηρίζει την αεροπορική εταιρία Alitalia, η οποία χάνει περίπου 1 εκατ. ευρώ την ημέρα. Πέρσι μόνο η Alitalia κατέγραψε καθαρές ζημίες 519,8 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ήδη λάβει κρατική ενίσχυση ύψους 1,4 δισ. ευρώ το 1997 και 1,4 δισ. προ δύο ετών.

Σύμφωνα με δηλώσεις προς τον τύπο του εκπροσώπου της ΕΕ κ. Amador Sanchez Rico το δάνειο δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την Alitalia για επενδύσεις ή για να εξαπλώσει τις δραστηριότητες της. `Πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό το δάνειο θα σέβεται τους κανονισμούς της αγοράς`, είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, δήλωσε ότι η Ιταλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μειώσει τις μετοχές της στην Alitalia μέχρι το 49% ή και ακόμα πιο κάτω τους επόμενους 12 μήνες, ώστε να είναι μειοψηφία, και έχει ακόμα πει ότι αυτή θα είναι η τελευταία βοήθεια προς την αεροπορική εταιρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Σχέσεων της Ιταλίας Rocco Buttiglione είπε ότι η Ιταλία θέλει να ιδιωτικοποιήσει την Alitalia τους επόμενους 6 μήνες, ή το αργότερο τους επόμενους 12 μήνες.

Ακόμα, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alitalia κ. Giancarlo Cimoli έξι ή επτά τράπεζες ήταν έτοιμες να υποστηρίξουν τον δανεισμό. Οι πηγές του Reuters αναφέρουν ότι οι τράπεζες αυτές είναι η Capitalia, η Banca Intesa, η Ισπανι΄κή τράπεζα Banca Bilbao Vizcaya και η Deutsche Bank.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

“θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπλοκάρουμε αυτό το δανεισμό”, ανέφερε ο υπουργός Πρόνοιας της Ιταλίας κ. Roberto Maroni που ανήκει σε κόμμα της συμμαχικής κυβέρνησης της Ιταλίας. Η δήλωση αυτή έφερε νέο πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό Silvio Berlusconi, ο οποίος πρέπει να ξεπεράσει τις εσωτερικές διαμάχες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024