Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑεροσκάφος της Air France εξαφανίστηκε από το ραντάρ
Καμία ελπίδα, σύμφωνα με τις βραζιλιάνικες αρχές

Αεροσκάφος της Air France εξαφανίστηκε από το ραντάρ

Δεν υπάρχει πλέον καμιά ελπίδα για την πτήση αεροσκάφους Airbus Α330-200 της αεροπορικής εταιρείας Air France, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι και εξαφανίσθηκε το πρωί από τις οθόνες των ραντάρ, ενώ πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό, έγινε γνωστό από αερολιμενική πηγή στο Παρίσι, ενώ…

Δεν υπάρχει πλέον καμιά ελπίδα για την πτήση αεροσκάφους Airbus Α330-200 της αεροπορικής εταιρείας Air France,<...> που εκτελούσε δρομολόγιο από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι και εξαφανίσθηκε το πρωί από τις οθόνες των ραντάρ, ενώ πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό, έγινε γνωστό από αερολιμενική πηγή στο Παρίσι, ενώ ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για τις πληροφορίες σχετικά με την πτήση αυτή.

Αερολιμενικές πηγές στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle δηλώνουν ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα για το Airbus Α330-200, ενώ η πιθανότερη εκδοχή είναι πως το αεροσκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό πέφτοντας σε καταιγίδα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) έρευνες στα ανοικτά των ακτών της χώρας, αναζητώντας το Airbus αεροπλάνο της Air France, το οποίο είχε 231 επιβαίνοντες. Είχε απογειωθεί από το Ρίο ντε Τζανέιρο την Κυριακή στις 7 μ.μ. (τοπική ώρα) και αναμενόταν στο Παρίσι σήμερα στις 11.15 π.μ. (τοπική ώρα, 12.15 ώρα Ελλάδας).

Οι τελευταίες ανακοινώσεις της Air France αναφέρουν ότι πριν χαθεί το αεροσκάφος είχε εκπέμψει (στις 05:14 ώρα Ελλάδος) σήμα για προβλήματα στο ηλεκτρικό σύστημα αφού πέρασε μέσα από καταιγίδα με ισχυρές αναταράξεις. Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ μετά από 3,5 ώρες πτήσης και ενώ είχε προχωρήσει πολύ πάνω από τον Ατλαντικό. `Το πιο πιθανό είναι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό” δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της Air France. “Το αεροπλάνο εισήλθε σε ζώνη καταιγίδων με ισχυρές αναταράξεις που προκάλεσαν δυσλειτουργίες”.

Η πτήση AF 447 έχει 216 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα. Στους επιβαίνοντες συγκαταλέγονται ένα νεογέννητο, επτά παιδιά, 82 γυναίκες και 126 άνδρες. Πέντε Ιταλοί βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA που επικαλείται αερολιμενικές πηγές. Ακόμη, τουλάχιστον 40 Γάλλοι και περισσότεροι από 20 Γερμανοί. Οι περισσότεροι όμως από τους 228 επιβαίνοντες είναι Βραζιλιάνοι. Έχει επιβεβαιωθεί ότι δεν υπήρχαν έλληνες μέσα στο αεροπλάνο.

Στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle έχει συγκροτηθεί κέντρο διαχείρισης κρίσης. Οι συγγενείς των επιβαινόντων έχουν μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αναμένοντας με αγωνία ο,τιδήποτε νεότερο. Η Air France παρέχει πληροφορίες σε συγγενείς και φίλους που καλούν εκτός Γαλλίας στον τηλεφωνικό αριθμό 00 33 157021055.

Από την Αεροπορική Υπηρεσία της Βραζιλίας ανακοινώθηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης κοντά στο νησί Φερνάντο ντε Νορόνια, στα ανοικτά των βόρειων ακτών της χώρας. Η Γαλλία έχει στείλει επίσης αρκετά αναγνωριστικά αεροσκάφη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024