Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςBritish Airways: Μετά την κατάρρευση της συμμαχίας με την American Airlines ακολουθεί η KLM

British Airways: Μετά την κατάρρευση της συμμαχίας με την American Airlines ακολουθεί η KLM

Μετά την επικείμενη κατάρρευση των σχεδίων συνεργασίας της British Airways με την American Airlines, κυκλοφορούν πολύ έντονες φήμες για νέες προσπάθειες συγχώνευσης με την KLM παρά την άκαρπη προσπάθεια που […]

Μετά την επικείμενη κατάρρευση των σχεδίων συνεργασίας της British Airways<.> με την American Airlines, κυκλοφορούν<...> πολύ έντονες φήμες για νέες προσπάθειες συγχώνευσης με την KLM παρά την άκαρπη προσπάθεια που είχε γίνει το 2000.

Την προηγούμενη εβδομάδα British Airways και KLM ανακοίνωσαν βραχυπρόθεσμη συμμαχία που αφορά δρομολόγια προς τη Μέση Ανατολή, αν και επέστησαν την προσοχή ότι δεν έχουν επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εξετάζοντας την προοπτική συγχώνευσης.

Όσον αφορά στα σχέδια συγχώνευσης της British Airways και της American Airlines, όροι που έχουν τεθεί από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές είναι πολύ αυστηροί, με αποτέλεσμα τα σχέδια να βρίσκονται στο στάδιο της κατάρρευσης.

Το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών επέτρεψε την ολοκλήρωση της συμφωνίας British Airways – American Airlines, με την προϋπόθεση όμως ότι οι δύο αεροπορικές εταιρίες θα παραδώσουν μεγάλο μέρος των δικαιωμάτων τους προσγείωσης και απογείωσης στο αεροδρόμιο του Heathrow. Οι δύο αερομεταφορείς είχαν επισημάνει ότι δεν θα προχωρούσαν στην υλοποίηση των σχεδίων συνεργασίας τους, εάν το "τίμημα" που ζητούσαν οι ρυθμιστικές αρχές ήταν πολύ υψηλό. "Δυστυχώς, από ό,τι αποδείχθηκε βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αυτή την περίπτωση", επισήμαναν σε κοινή δήλωσή τους ο Pοντ Eντιγκτον, διευθύνων σύμβουλος της BA, και ο Nτον Kάρτι, πρόεδρος της American Airlines.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024