Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕυθύνες για την ασκούμενη πολιτική στη διαχείριση της ΟΑ επιρρίπτει η ΕΙΣΦ

Ευθύνες για την ασκούμενη πολιτική στη διαχείριση της ΟΑ επιρρίπτει η ΕΙΣΦ

Ευθύνες για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική στο θέμα της διαχείρισης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, τόσο από τον τέως υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη όσο και από τον νυν αρμόδιο υπουργό Χρίστο Βερελή, […]

Ευθύνες για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική στο θέμα της διαχείρισης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, τόσο από τον τέως υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη όσο και από τον νυν αρμόδιο υπουργό Χρίστο Βερελή, επέρριψε<...> μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel ο πρόεδρος της Ένωσης Ιπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών, ΕΙΣΦ, Σταύρος Γιαννόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Γιαννόπουλος κατήγγειλε την τωρινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών δεδομένου ότι αρνείται συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΣΦ, εντείνοντας με τον τρόπο αυτό την ανησυχία των εργαζομένων για τους εν εξελίξει αδιαφανείς σχεδιασμούς, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την πορεία συρρίκνωσης του Εθνικού Αερομεταφορέα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΙΣΦ επισήμανε στον Χάρη Ντιγριντάκη ότι συνεχίζεται η απουσία ευθύνης στην άσκηση διοίκησης βάσει συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου και στόχων, ενώ παράλληλα την ίδια ώρα προωθείται η τακτική εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Ολυμπιακής και κυρίως των αεροσκαφών. Χαρακτηριστικό είναι, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος ότι μόνο την τελευταία διετία απομακρύνθηκαν συνολικά έντεκα Β 737-200, χωρίς την ύπαρξη πρόνοιας αντικατάστασης οδηγώντας στην «απογύμνωση» την ΟΑ.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων εξασφάλισης των πτητικών μονάδων και του απαραίτητου ιπτάμενου προσωπικού, προκειμένου να μην υπάρξει δυσλειτουργία στο θερινό πρόγραμμα πτήσεων για το 2003. Τούτο θα επέφερε δραματικές συνέπειες τόσο για την επιβίωση του Εθνικού μας Αερομεταφορέα όσο και για την εθνική οικονομία, τον τουρισμό, και το αεροδρόμιο των Σπάτων.

Αναφορικά με το «Ελ. Βενιζέλος», ο πρόεδρος της ΕΙΣΦ συμπλήρωσε ότι καλό είναι να δρομολογηθεί η προβλεπόμενη είσοδός του στο Χρηματιστήριο. Διευκρίνισε μάλιστα ότι σύμφωνα με την Ένωση Ιπτάμενων Συνοδών – Φροντιστών, το εν εξελίξει σχέδιο ιδιωτικοποίησης κινείται εκτός των ορίων νομιμότητας, και διέπετε από κλίμα αδιαφάνειας και ύποπτης συναλλαγής μεταξύ κράτους και ιδιωτών.

Εν κατακλείδι, ανάφερε ότι διάχυτη παραμένει η υπόνοια πως ο τελικός στόχος που προωθείται ήδη με τις εθελούσιες εξόδους και τις μετατάξεις που ετοιμάζονται, «δείχνει» την λεγόμενη «Νέα Ολυμπιακή» που θα λειτουργήσει εις βάρος του δημόσιου εθνικού συμφέροντος και ιδιαιτέρως των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024