Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ British Airways πάει στο δικαστήριο την American Express

Η British Airways πάει στο δικαστήριο την American Express

Μετά την απειλή της πιστωτικής κάρτας American Express ότι θα τερματίσει το συμβόλαιο της με την αεροπορική εταιρία της Μεγάλης Βρετανίας British Airways, η δεύτερη κατέφυγε στα δικαστήρια της Νέας […]

Μετά την απειλή της πιστωτικής κάρτας American Express ότι θα τερματίσει το συμβόλαιο της με την αεροπορική εταιρία της Μεγάλης Βρετανίας<...> British Airways<.>, η δεύτερη κατέφυγε στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης προσπαθώντας να σταματήσει την American Express από αυτή την κίνηση.

Η British Airways ζητά από το δικαστήριο να δώσει μια απάντηση στο αν η κίνηση της να αρνηθεί να δεχθεί Amex σε στα ειδικά εκπτωτικά εισιτήρια της κατηγορίας corporate net rates αποτελεί παραβίαση του συμβολαίου της με την κάρτα. Η Amex πιστεύει ότι η BA παραβίασε το συμβόλαιο της και ειδοποίησε ότι θα το τερματίσει αν η αεροπορική εταιρία μέχρι την 1η Ιουνίου δεν αλλάξει γνώμη και δεν σταματήσει να μην δέχεται την πιστωτική κάρτα στα ειδικά εκπτωτικά εισιτήρια της κατηγορίας corporate net rates.

Η κίνηση αυτή της BA ήταν μέρος της προσπάθειας της να μειώσει κατά 1,1 δισ. λίρες Αγγλίας τα κόστη διανομής των εισιτηρίων της μέσω του προγράμματος Future Size and Shape. Άσχετα με το αποτέλεσμα, τελικά και οι δύο εταιρίες άρχισαν να χάνουν από αυτή την ιστορία.

Αν το δικαστήριο αποφανθεί εναντίων της BA, η εταιρία θα αναγκαστεί να αλλάξει την απόφαση της ή θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές εισιτηρίων της κατηγορίας corporate net rates μέσω Amex με αποτέλεσμα να χάσει ένα σοβαρό μέρος από τα έσοδα της. Αν το δικαστήριο αποφανθεί εναντίων της Amex, πολλές εταιρίες που αγοράζουν εισιτήρια της κατηγορίας corporate net rates, τότε θα αποφασίσουν να διαλέξουν άλλες κάρτες που μάλιστα κατακρατούν λιγότερο ποσοστό για να αγοράζουν τα αεροπορικά τους εισιτήρια.

Η διευθύντρια πωλήσεων της BA στην Μεγάλη Βρετανία κ. Tiffany Hall δήλωσε ότι ήταν σε συνομιλίες με την Amex από το Φεβρουάριο αλλά δεν καταφέρθηκε να βρεθεί λύση μέχρι και την 1η Ιουνίου, και έτσι αποφασίστηκε η λύση του δικαστηρίου. Επίσης, είπε ότι περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου μέσα στις επόμενες εβδομάδες αλλά δεν μπορεί να εικάσει το αποτέλεσμα.

Παρατηρητές πιστεύουν ότι η BA θα μπορούσε να πληρώνει το 1,4% που χρεώνουν οι Mastercard και η Visa στα εισιτήρια της κατηγορίας corporate net rates όχι όμως και το 2,8% που χρεώνει η Amex. Από την πλευρά της η Amex δήλωσε ότι η BA έσπασε το συμβόλαιο της αφού δεν δεχόταν Amex για τα εισιτήρια της κατηγορίας corporate net rates. ‘Είναι πολύ σοβαρό και αν συνεχίσει αυτή την τακτική θα σπάσουμε το συμβόλαιο μας’, δήλωσε αξιωματούχος της Amex. ‘Δεν μπορούμε να έχουμε πελάτες που θα δέχονται ένα μόνο κομμάτι της σύμβασης μας΄, συνέχισε.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, οι 250 εταιρίες που έχουν υπογράψει με την BA και έχουν το δικαίωμα αγοράς των εισιτηρίων της κατηγορίας corporate net rates, προσφέρουν το 40% των εσόδων της British Airways. Αυτές θα είναι και οι πιο χαμένες, γιατί ήδη οι τουριστικοί πράκτορες χρεώνουν σε αυτές το ποσοστό της πιστωτικής κάρτας ανεξάρτητα με ποια κάρτα χρησιμοποιούν!

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024