Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Ryanair εξετάζει την επιβολή “φόρου υπέρβαρων”
Ορισμένες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη υιοθετήσει ανάλογα μέτρα

Η Ryanair εξετάζει την επιβολή “φόρου υπέρβαρων”

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair εξετάζει την επιβολή “φόρου για τους υπέρβαρους” στις πτήσεις της, καθώς το εν τρίτον των πελατών της τάχθηκαν υπέρ της λήψης αυτού του μέτρου, σύμφωνα […]

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair εξετάζει την επιβολή “φόρου για τους υπέρβαρους” στις πτήσεις της, καθώς το<...> εν τρίτον των πελατών της τάχθηκαν υπέρ της λήψης αυτού του μέτρου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης στην οποία συμμετείχαν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ryanair, μεταξύ 100.000 ατόμων, το 29% ψήφισε υπέρ του μέτρου.

Η Ryanair πραγματοποίησε την έρευνα για να αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη επιβάρυνση που θα επιβληθεί στις πτήσεις της, μετά την πολεμική που προκάλεσε η πρόταση του διευθυντή της, κ. Michael O`Leary να χρεώσει τη χρήση της τουαλέτας στις πτήσεις της εταιρείας. Η ιρλανδική εταιρεία διευκρίνισε ότι θα πραγματοποιήσει και δεύτερη έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επιβληθεί αυτή η επιβάρυνση.

Προτείνει επιλογή ανάμεσα στη επιβολή φόρου στα άτομα το βάρος των οποίων ξεπερνά συγκεκριμένα όρια, (130 κιλά για τους άνδρες και 100 κιλά για τις γυναίκες) ή στα άτομα με δείκτη μάζας σώματος άνω των 40 μονάδων (άτομο με ΔΜΣ πέραν του 30 θεωρείται παχύσαρκο). Εναλλακτικά, η εταιρεία θα μπορούσε να επιβαρύνει με δεύτερο εισιτήριο τον επιβάτη, το σώμα του οποίου αγγίζει και τους δύο βραχίονες της θέσης ή όσων η περίμετρος της περιφέρειας ξεπερνά τα 114 εκ. για τους άνδρες και τα 102 εκ. για τις γυναίκες.

Πάντως, ήδη ορισμένες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη υιοθετήσει τέτοιου είδους μέτρα ή υποχρεώνουν τους υπέρβαρους επιβάτες να αγοράζουν εισιτήρια της Business Class, όπου οι θέσεις είναι φαρδύτερες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024