Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ SWISS και η Lufthansa καταγράφουν πέντε χρόνια καρποφόρας συνεργασίας
Η SWISS παραμένει SWISS. Μαζί με τη Lufthansa

Η SWISS και η Lufthansa καταγράφουν πέντε χρόνια καρποφόρας συνεργασίας

Πριν από πέντε χρόνια, η SWISS και η Lufthansa ξεκίνησαν μια αεροπορική και επιχειρηματική συνεργασία που όπως αποδείχθηκε υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχής. Το Μάρτιο του 2005, το Εποπτικό Συμβούλιο της Deutsche […]

Πριν από πέντε χρόνια, η SWISS και η Lufthansa ξεκίνησαν μια αεροπορική και επιχειρηματική συνεργασία που<...> όπως αποδείχθηκε υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχής. Το Μάρτιο του 2005, το Εποπτικό Συμβούλιο της Deutsche Lufthansa AG και το Διοικητικό Συμβούλιο της Swiss International Air Lines Ltd. ενέκριναν το επιχειρηματικό μοντέλο που είχε από κοινού σχεδιαστεί από τις διοικήσεις των συνεταίρων, για την απόκτηση της SWISS από τη Lufthansa. Έτσι, στις 22 Μαρτίου 2005, τα ηγετικά εκτελεστικά όργανα των δύο εταιρειών συνυπέγραψαν κοινή συμφωνία για την ενσωμάτωση της SWISS στον Όμιλο Lufthansa.

Στη διάρκεια ομιλίας του με την ευκαιρία της πενταετούς επετείου από τη συμφωνία, ο Wolfgang Mayrhuber, πρόεδρος Εκτελεστικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Lufthansa AG δήλωσε: “Η επαγγελματική επιτυχία της SWISS είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική και αποτελεί σημαντικό επίτευγμα όλων όσων συμμετείχαν. Θα πρέπει να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, γιατί εδώ υπάρχουν μόνο νικητές, τόσο εντός όσο και εκτός της εταιρίας. Η διοίκηση και το προσωπικό της SWISS εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις ευκαιρίες που προσέφερε η συνεργασία μας. Και πράττοντας αυτό, όχι μόνο δημιούργησαν ξανά μια γερή και υγιή επιχείρηση, αλλά βοήθησαν και την Ελβετία να διατηρήσει την επιρροή της ως τόπος επιχειρήσεων και αποκατέστησαν τη θέση της SWISS ως ποιοτικός πρεσβευτής της χώρας και των αξιών της. Επίσης, η SWISS συνέβαλε σημαντικά στο να διασφαλιστεί ότι ο Όμιλος Lufthansa θα συνεχίσει να διατηρεί μια σταθερή και επιτυχημένη θέση παγκοσμίως, σε ένα ασταθές ανταγωνιστικό περιβάλλον,” συνεχίζει ο Mayrhuber. “Αυτές οι προσπάθειες βοηθήθηκαν από συμπράξεις που, στα περίπου 200 εκατ. ευρώ ετησίως, υπερέβησαν τις προσδοκίες μας. Πρόκειται για μια πραγματική επιτυχία. Τόσο η εταιρική εικόνα και η εικόνα του ομίλου που έχουμε αναπτύξει όσο και η μορφή συνεργασίας που η Lufthansa και η SWISS εφάρμοσαν, αποτελούν μοντέλο μίμησης για άλλους που θα ακολουθήσουν”.

Ο Harry Hohmeister, εκτελεστικός διευθυντής της SWISS, προσθέτει: “Σήμερα μπορούμε να πούμε με ασφάλεια, ότι η SWISS είναι SWISS. Και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα παραμείνει έτσι. Είναι πολύ ευκολότερο να αντιμετωπίσεις έναν δριμύ μετωπικό άνεμο με την υποστήριξη ισχυρής μητρικής εταιρείας. Η ενσωμάτωσή μας με τον Όμιλο Lufthansa Group έχει αποφέρει απτά οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους, τόσο εντός όσο και εκτός εταιρίας, και κυρίως στους πελάτες μας. Με τη Lufthansa και τη SWISS θέσαμε τα θεμέλια για τον Αεροπορικό Όμιλο Lufthansa Airline Group”, συνεχίζει ο Mayrhuber. “Έκτοτε η ομάδα μας έχει δυναμώσει και σήμερα, εκτός της Lufthansa και SWISS, περιλαμβάνει επίσης τις εταιρίες Austrian Airlines, bmi και Brussels Airlines. Αυτή η συνεργασία παγκοσμίου- φήμης αεροπορικών εταιριών με τα συγκεκριμένα μερίδια της αγοράς που έχει η καθεμία, την ισχυρότερη δέσμευση σε ποιότητα και υπηρεσίες προς τον πελάτη και τις δικές τους, ιδιαίτερες ταυτότητες, έχει αποδειχθεί ένα επιτυχημένο και αποδοτικό επιχειρηματικό και βιομηχανικό μοντέλο. Και είναι ένα μοντέλο που παρέχει συγκεκριμένα οφέλη για τους πελάτες μας, μέσω ευρύτερης επιλογής για περισσότερους προορισμούς, περισσότερες ανταποκρίσεις και διασυνδεδεμένα προγράμματα τακτικών επιβατών. Για τους υπαλλήλους και τους μετόχους μας, ο ισχυρός αεροπορικός όμιλός μας προσφέρει τη βάση για καλύτερες προοπτικές. Και για την Ευρώπη, μειώνει τον κίνδυνο εξάρτησης από τρίτα μέρη/κόμβους στις επιλογές μετακινήσεων που προσφέρουμε”.

Ακολουθώντας την επιτυχημένη στροφή της, η SWISS έχει αυξήσει τον όγκο επιβατών κατά 50% και έχει δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία πέντε χρόνια.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024