Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΊχνη ραδιενεργής ουσίας σε αεροσκάφη της British Airways

Ίχνη ραδιενεργής ουσίας σε αεροσκάφη της British Airways

Χαμηλά ίχνη ραδιενέργειας εντοπίστηκαν σε 2 από τα 3 αεροσκάφη, τύπου Boeing 767, της αεροπορικής εταιρίας British Airways, τα οποία είχαν δεσμευτεί από τις βρετανικές αρχές για έρευνα σχετικά με […]

Χαμηλά ίχνη ραδιενέργειας εντοπίστηκαν σε 2 από τα 3 αεροσκάφη, τύπου Boeing 767, της αεροπορικής εταιρίας British Airways, τα οποία είχαν δεσμευτεί από τις βρετανικές αρχές για έρευνα σχετικά με το θάνατο του Ρώσου<...>πρώην πράκτορα, Αλεξάντερ Λιτβινένκο, σκορπώντας τον πανικό σε εταιρία και επιβατικό κοινό.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη της εταιρίας είναι καθηλωμένα στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης, ενώ η εταιρία από την πλευρά της έχει προβεί σε αναζήτηση των επιβατών, που εκτέλεσαν πτήσεις με τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, κάνοντας λόγο για περίπου 33.000 επιβάτες σε 221 πτήσεις στο διάστημα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Στην ιστοσελίδα της British Airways οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τους αριθμούς των συγκεκριμένων πτήσεων, ενώ σε λειτουργία έχει τεθεί και ειδική γραμμή επικοινωνίας με το ελληνικό κοινό (0044 191 211 3690).

Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας – Ε.Κ.ΕΠ.Υ.

Μετά την ανακοίνωση της εταιρίας British Airways σχετικά με την ανίχνευση ραδιενεργού πολωνίου -210 Po- (ίχνη) σε δύο αεροσκάφη της, άμεσα το ΕΚΕΠΥ ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με την αεροπορική εταιρία και τις Βρετανικές Υγειονομικές Αρχές. Από τις πληροφορίες που συνέλεξε, προέκυψε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ούτε λόγος ανησυχίας για τους επιβάτες που ταξίδεψαν με τη συγκεκριμένη εταιρία.

Το ΕΚΕΠΥ παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Βρετανική αεροπορική εταιρία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας και δεν κρίνεται στην φάση αυτή σκόπιμη η λήψη περαιτέρω μέτρων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024