Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileInternet εν πτήσει προσφέρει η British Airways

Internet εν πτήσει προσφέρει η British Airways

Τα αεροπλάνα της βρετανικής αεροπορικής εταιρίας British Airways πολύ σύντομα πρόκειται να εφοδιαστούν με το σύστημα Connexion by Boeing, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους επιβάτες να συνδέονται στο […]

Τα αεροπλάνα της βρετανικής αεροπορικής εταιρίας British Airways πολύ σύντομα πρόκειται να εφοδιαστούν με το σύστημα Connexion by Boeing, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους επιβάτες να συνδέονται στο Διαδίκτυο εν πτήσει<...>, να έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, καθώς και στο εταιρικό τους Intranet.

Το επαναστατικό αυτό σύστημα θα εγκαινιαστεί στην πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη, στις 18 Φεβρουαρίου. Το Boeing 747-400 που επιλέχθηκε για το σκοπό αυτό έχει εφοδιαστεί με μια ειδική κεραία που επικοινωνεί με δορυφόρο, ο δε server είναι εγκατεστημένος σε ειδική υποδοχή στην οροφή του αεροσκάφους.

Για να έχουν πρόσβαση όλοι οι επιβάτες στο Internet, χρησιμοποιήθηκαν καλώδια μήκους 4.500 μέτρων, τα οποία διατρέχουν την άτρακτο του σκάφους για να καταλήξουν στα καθίσματα της Πρώτης θέσης και της World Traveller Plus, καθώς και στις ειδικές υποδοχές για laptop που διαθέτουν τα καθίσματα-κρεβάτια της θέσης Club World.

Οι στόχοι του φιλόδοξου εγχειρήματος αποτυπώνονται στις δηλώσεις του Martin George, διευθυντή marketing της British Airways. “Προχωράμε σε μια αληθινή καινοτομία προς όφελος των επιβατών μας. Οι έρευνες που διεξήγαμε έδειξαν ότι το 75% των επιβατών της Business Class ταξιδεύουν μαζί με τον φορητό τους υπολογιστή και οι περισσότεροι επιθυμούν να συνδεθούν στο Internet εν πτήσει. Εμείς, σαν British Airways, τους παρέχουμε αυτή τη δυνατότητα”.

Η δοκιμαστική περίοδος θα διαρκέσει τρεις μήνες στην πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη, οι δε επιβάτες θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν e-mail σε αληθινό χρόνο και με ταχύτητα 10 φορές μεγαλύτερη από την παραδοσιακή ταχύτητα σύνδεσης. Σε λίγο καιρό μάλιστα, προβλέπεται ότι τα αεροπλάνα της British Airways θα μπορούν να μεταδίδουν live εν πτήσει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024