Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΣε ποιες αγορές πρέπει να στραφεί ο ελληνικός τουρισμός

Σε ποιες αγορές πρέπει να στραφεί ο ελληνικός τουρισμός

Τις χώρες-πηγές τουριστών που πρέπει να στοχεύσει ο ελληνικός τουρισμός προσδιόρισε ο Aρης Ίκκος, γενικός διευθυντής της JBR Hellas, στο 2ο συνέδριο του ΣΕΤΕ “Τουρισμός και Ανάπτυξη”….

Τις χώρες-πηγές τουριστών που πρέπει να στοχεύσει ο ελληνικός τουρισμός προσδιόρισε ο Aρης Ίκκος, γενικός διευθυντής της<...> JBR Hellas, στο 2ο συνέδριο του ΣΕΤΕ “Τουρισμός και Ανάπτυξη”.

Λαμβάνοντας υπόψιν το εισόδημα και τον αριθμό ταξιδιωτών από μια χώρα για το εξωτερικό, καθώς και το σημερινό μερίδιο αγοράς της Ελλάδας σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί πέρυσι από τον ΣΕΤΕ (4% μερίδιο αγοράς στον Ευρωπαϊκό τουρισμό και περίπου 1,8% στον παγκόσμιο τουρισμό), η Ελλάδα πρέπει να επιδιώξει:

  • τη διατήρηση του μεριδίου της στις αγορές της Βρετανίας, Ολλανδίας, Σουηδίας, Αυστρίας, Δανίας, Κύπρου και Νορβηγίας εντός Ευρώπης και στην Αυστραλία εκτός Ευρώπης και
  • την επέκταση του μεριδίου της στις αγορές Γερμανίας, Ελβετίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Βελγίου, Φινλανδίας και Ρωσίας εντός Ευρώπης και ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Καναδά και Κίνας εκτός Ευρώπης.

Από τις χώρες αυτές μεγαλύτερη σημασία για την Ελλάδα έχουν η Βρετανία, η Γερμανία και η ΗΠΑ, καθώς διαθέτουν το μεγαλύτερο αριθμό εξερχόμενων τουριστών με το μεγαλύτερο εισόδημα.

Ο κύριος Ίκκος τόνισε ακόμα ότι η διείσδυση του Ελληνικού τουρισμού σε long haul χώρες-πηγές τουριστών είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία από τις ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία και Ρωσία, που περιλαμβάνονται στις 10 μεγαλύτερες πηγές τουριστών παγκοσμίως, δεν περιλαμβάνεται στο top 10 των χωρών εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα.

Σημαντικό ρόλο για την ιδιαίτερα χαμηλή αυτή πρόσβαση της Ελλάδας σε χώρες long haul παίζει η έλλειψη απ` ευθείας αεροπορικών συνδέσεων. Για παράδειγμα, ενώ υπάρχουν μόλις 8 απ` ευθείας συνδέσεις για ΗΠΑ από το “Ελ. Βενιζέλος” την εβδομάδα, ο αντίστοιχος αριθμός συνδέσεων για Μαδρίτη είναι 64, Ρώμη 51 και Κωνσταντινούπολη 13. Επίσης είμαστε η μοναδική χώρα χωρίς απ` ευθείας σύνδεση με την Κίνα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024