Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚατηγορίες στην Air France για φόνο εξ αμελείας για τη συντριβή του Airbus 330
Ο διευθυντής της Air France υπό δικαστική έρευνα

Κατηγορίες στην Air France για φόνο εξ αμελείας για τη συντριβή του Airbus 330

Προκαταρκτικές κατηγορίες για φόνο εξ αμελείας απήγγειλε χθες Γαλλίδα δικαστής σε βάρος της αεροπορικής εταιρείας Air France, για τη συντριβή του αεροσκάφους τύπου Airbus 330 που είχε καταπέσει τον Ιούνιο […]

Προκαταρκτικές κατηγορίες για φόνο εξ αμελείας απήγγειλε χθες Γαλλίδα δικαστής σε βάρος της αεροπορικής εταιρείας Air France, για τη συντριβή του αεροσκάφους<...> τύπου<...> Airbus 330 που είχε καταπέσει τον Ιούνιο του 2009 στον Ατλαντικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 228 άνθρωποι.

Όπως αναμεταδίδει το AFP, σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης του γαλλικού αερομεταφορέα, η δικαστής Sylvie Zimmerman έθεσε το διευθυντή της Air France, Pierre-Henri Gourgeon, υπό δικαστική έρευνα για το ενδεχόμενο να φέρει ευθύνη για τους θανάτους των επιβατών της μοιραίας πτήσης. Ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, η δικαστής Ζιμερμάν είχε απαγγείλει προκαταρκτικές κατηγορίες για φόνο εξ αμελείας και σε βάρος της κατασκευάστριας εταιρείας, Airbus.

Επισημαίνεται ότι στη Γαλλία η απαγγελία προκαταρκτικών κατηγοριών απλώς επιτρέπει στους δικαστές, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση μιας υπόθεσης, να συνεχίσουν την έρευνα μέχρι να αποφανθούν αν, τελικά, πρέπει να διεξαχθεί δίκη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024