Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέα γραμμή Αθήνα-Ρώμη-Αθήνα από την British Airways

Νέα γραμμή Αθήνα-Ρώμη-Αθήνα από την British Airways

Η British Airways εγκαινιάζει μία νέα αεροπορική γραμμή ανάμεσα στην Αθήνα και την Ρώμη με δύο πτήσεις ημερησίως για να ανταποκριθεί άμεσα στην αυξημένη ζήτηση, ξεκινώντας από την ερχόμενη Δευτέρα, […]

Η British Airways<.> εγκαινιάζει μία νέα αεροπορική γραμμή ανάμεσα στην Αθήνα και την Ρώμη με δύο πτήσεις ημερησίως<...> για να ανταποκριθεί άμεσα στην αυξημένη ζήτηση, ξεκινώντας από την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου.

Οι πτήσεις της νέας γραμμής είναι οι πρώτες της British Airways που θα συνδέουν απευθείας δύο Ευρωπαϊκές χώρες και δεν θα επικοινωνούν με τον κεντρικό σταθμό της στο Λονδίνο.

"Η νέα γραμμή αποτελεί απόδειξη της σημασίας που έχει η Ελληνική αγορά για την British Airways", τόνισε ο κ. Βασίλης Δάλλαρης, Country Manager Ελλάδας και Κύπρου σε χθεσινή συνέντευξη τύπου. "Από σήμερα και στο εξής θα λειτουργούν πέντε πτήσεις ημερησίως από την Αθήνα, συμπεριλαμβανομένων και των τριών πτήσεων μας στο Λονδίνο. Μέχρι την άνοιξη, ο αριθμός αυτός μπορεί να φθάσει ακόμα και τις έξι, καθώς έχουμε προγραμματίσει και μια 3η ημερήσια πτήση για Ρώμη". Παράλληλα, η νέα αυτή γραμμή ευθυγραμμίζεται πλήρως με το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για "ανοιχτούς ουρανούς".

H νέα γραμμή Αθήνα-Ρώμη-Αθήνα θα εξυπηρετείται από τον franchise partner της British Airways, την National Jet Italia και θα χρησιμοποιεί τα 94 θέσεων, τετρακινητήρια JET BAe 146-300, από τα πιο αθόρυβα αεροσκάφη στον κόσμο.

Οι πτήσεις αναχωρούν καθημερινά από την Αθήνα 7.20 π.μ και 5.10 μ.μ , με αναμενόμενη άφιξη στη Ρώμη 8.30 π.μ και 6.10 μ.μ αντίστοιχα. Πτήσεις επιστροφής από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης αναχωρούν 9.30 π.μ και 6.55 μ.μ με αναμενόμενη άφιξη 12.40μ.μ και 10.15 μ.μ, αντίστοιχα.

Στις πτήσεις αυτές θα παρέχονται οι υπηρεσίες που προσφέρονται σε όλες τις πτήσεις της British Airways.

Όσον αφορά στις προσφερόμενες εξυπηρετήσεις στην νέα γραμμή θα υπάρχει το Club Europe, ένας ξεχωριστός χώρος με 12 ειδικά σχεδιασμένα καθίσματα, τύπου πρώτης θέσης, πρόσφατα ανανεωμένο διάκοσμο, υπέροχα γεύματα σερβιρισμένα σε πορσελάνινα σερβίτσια συνοδευόμενα από Γαλλική σαμπάνια και Ιταλικά κρασιά.

Υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση θα υπάρχει και στην θέση Eurotraveller, πολύ ανώτερη από αυτή της τυπικής τουριστικής θέσης. Για όλους τους επιβάτες, ισχύει εισιτήριο γνωριμίας με την νέα γραμμή -με ειδική χαμηλή τιμή- μέχρι το τέλος Μαρτίου. Επιπλέον, η γραμμή θα συνδέεται μέσω του δικτύου διεθνών πτήσεων της Ρώμης με όλους τους συνεργάτες της British Airways στον κόσμο.

Όπως ανέφερε ο κ. Δάλλαρης, η νέα γραμμή εξυπηρετεί αποτελεσματικά τους επιχειρηματίες αλλά και όσους ταξιδεύουν για ψώνια, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν ένα σύντομο ταξίδι για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους στην Ρώμη και να επιστρέψουν αυθημερόν στην Αθήνα. Εξίσου εξυπηρετική είναι η γραμμή για όσους ταξιδεύουν για αναψυχή, σπουδές ή ακόμη και σε επιχειρηματίες που εργάζονται στην Ευρώπη.

Το προσωπικό των πτήσεων θα αποτελείται από Έλληνες και Ιταλούς εξασφαλίζοντας έτσι την άνετη επικοινωνία επιβατών και πληρώματος ενώ κατά την διάρκεια της πτήσης θα σερβίρεται καφές espresso, αρμονικά συνδυασμένος με την Μεσογειακού τύπου κουζίνα.

Μέσω αυτής της γραμμής εγκαινιάζεται επίσης και η συνεργασία της British Airways με την National Jet Italia (NJI) καθώς είναι το πρώτο βήμα της National Jet Italia για πτήσεις εκτός της στενής γεωγραφικά περιοχής Ρώμη, Παλέρμο, Κατάνια.

Σημειώνουμε ότι η National Jet Italia, είναι μία αεροπορική εταιρία που από την ίδρυσή της τον περασμένο Ιούλιο έχει παρουσία στα αεροδρόμια της Ρώμης, του Παλέρμο και της Κατάνια.

Ο γενικός διευθυντής εμπορικής ανάπτυξης και διεθνών πωλήσεων της NJI, κ. Fulvio Neri, αναφερόμενος στην επιλογή της ελληνικής αγοράς είπε ότι "σύμφωνα με τα στοιχεία μέσω των πτήσεων της γραμμής Αθήνα-Ρώμη μεταφέρονται ετησίως περίπου 500.000 επιβάτες γεγονός που υποδηλώνει ξεκάθαρα την μεγάλη ζήτηση. Επιπλέον η συμμαχία OneWorld που διατηρεί η BA με άλλες εταιρίες δεν καλύπτει ικανοποιητικά την αυξημένη ζήτηση της Ελλάδας. Με τη βοήθεια της νέας γραμμής, η ΒΑ δημιουργεί μία επιπλέον εναλλακτική λυση στου;ς επιβάτες που δεν ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν μέσω Λονδίνου."

Τέλος, κ. Δάλλαρης υπογράμμισε ότι "η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση εγρήγορσης αναμένοντας το άνοιγμα του νέου αεροδρομίου των Σπάτων, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ είναι επίσημη η είσοδός της στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση. Η αγορά είναι πλέον ώριμη για τέτοιου είδους υπηρεσίες αφού οι δεσμοί της με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες συνεχώς μεγαλώνουν".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024