Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣήμερα η κατάθεση του τελικού σχεδίου ανασυγκρότησης των Κ.Α. από την υπουργική επιτροπή

Σήμερα η κατάθεση του τελικού σχεδίου ανασυγκρότησης των Κ.Α. από την υπουργική επιτροπή

Το τελικό κείμενο του σχεδίου ανασυγκρότησης των Κυπριακών Αερογραμμών καταθέτει σήμερα, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2005, η υπουργική επιτροπή,όπως δήλωσε χτες ο Γενικός Γραμματέας της ΣΥΝΥΚΑ, κ. Κώστας Δημητρίου, ύστερα από […]

Το τελικό κείμενο του σχεδίου ανασυγκρότησης των Κυπριακών Αερογραμμών καταθέτει σήμερα, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2005, η υπουργική επιτροπή,<...>όπως δήλωσε χτες ο Γενικός Γραμματέας της ΣΥΝΥΚΑ, κ. Κώστας Δημητρίου, ύστερα από συνάντηση που πραγματοποίησε στο υπουργείο Εμπορίου με την υπουργική επιτροπή.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι “υπάρχουν πράγματα στο σχέδιο που πρέπει να αλλάξουν”, σημειώνοντας ότι “το βάρος που επωμίζονται οι εργαζόμενοι πρέπει να απαμβλυνθεί”. Ερωτηθείς εάν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο σχέδιο αρκέστηκε να πει ότι αυτό θα πάρει την τελική του μορφή την Τρίτη το πρωί. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι “με την παραχώρηση του 3% στους υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν, το ενδιαφέρον για εθελοντικό πλεονασμό θα είναι αυξημένο”.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ακόμη ότι “πέραν από το θέμα του πλεονασμού υπάρχουν δύο βασικές πτυχές που είναι ιδιαίτερα σημαντικές: το θέμα της αποκοπής μισθών για τους υπαλλήλους, που θα παραμείνουν και το πως διαμορφώνεται το λειτουργικό της εταιρίας”.

Σημειώνεται ότι η υπουργική επιτροπή έχει από χτες το πρωί χωριστές συναντήσεις με όλες τις συντεχνίες. Ο μαραθώνιος των διαβουλεύσεων άρχισε το πρωί με χωριστές συναντήσεις του υπουργού Εμπορίου και εκπροσώπων της εταιρίας με τις συντεχνίες των εργαζομένων, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κοινή ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή και του υπουργού Συγκοινωνιών, ο οποίος δήλωνε πεπεισμένος ότι τα δύο μέρη θα συμφωνήσουν στο τελικό κείμενο του σχεδίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024