Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςTo πρώτο αεροσκάφος Boeing 767 της Austrian με προεκτάσεις στα ακροπτερύγια
Η Austrian Airlines πρώτη αεροπορική εταιρεία που τροποποιεί B767

To πρώτο αεροσκάφος Boeing 767 της Austrian με προεκτάσεις στα ακροπτερύγια

Στις 27 Μαρτίου 2009 επέστρεψε στην Αυστρία το πρώτο Boeing B767 (OE-LAE) της Austrian Airlines, μετά από την επιτυχημένη τροποποίησή του με την τοποθέτηση προεκτάσεων στα ακροπτερύγια στις ΗΠΑ. Τα […]

Στις 27 Μαρτίου 2009 επέστρεψε στην Αυστρία το πρώτο Boeing B767 (OE-LAE) της Austrian Airlines, μετά από την επιτυχημένη τροποποίησή<...> του με την τοποθέτηση προεκτάσεων στα ακροπτερύγια στις ΗΠΑ. Τα winglets (τεχνολογία ευέλικτων φτερών) είναι αντεστραμμένες προεκτάσεις στα ακροπτερύγια των επιβατικών αεροσκαφών που μειώνουν την αντίσταση με σκοπό τη βελτίωση της αεροδυναμικής τους. Αυτό οδηγεί σε σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων και αντίστοιχη μείωση των δαπανών, καθώς και σε μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος.

Η Austrian Airlines είναι η πρώτη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία που θα τροποποιήσει με τη νέα αυτή τεχνολογία 4 αεροσκάφη από το στόλο Boeing B767 που διαθέτει, γεγονός που την καθιστά πρωτοπόρο. Έχοντας συμφωνήσει από νωρίς τις προθεσμίες ολοκλήρωσης της τροποποίησης αυτής, η Austrian Airlines απολαμβάνει πλέον ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα συγκριτικά με τους άλλους αερομεταφορείς, καθώς μέχρι τον Μάιο του 2009 θα έχουν ήδη τροποποιηθεί τρία από τα αεροσκάφη της.

Ο Dr. Peter Malanik, Chief Operations Officer του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Austrian Airlines δήλωσε τα εξής σχετικά με το μέτρο αυτό: “Χρησιμοποιώντας τα winglets φροντίζουμε το περιβάλλον και ταυτόχρονα μειώνουμε τις δαπάνες καυσίμων. Πρωτοπορούμε στον τομέα αυτό στην Ευρώπη, καθώς εργαζόμαστε επί της βάσης ότι θα μπορούμε να εξοικονομούμε κάπου 1.000 τόνους κηροζίνης το χρόνο για κάθε αεροσκάφος που έχει υποστεί μετατροπή. Επίσης, αυξάνουμε την ακτίνα δράσης του αεροσκάφους κατά περίπου 670 χλμ. ανά πτήση και μπορούμε να αυξήσουμε το ωφέλιμο φορτίο σε συγκεκριμένους προορισμούς μέχρι και 5 τόνους. Ο στόλος μας των Boeing 767 ξεχωρίζει για την ικανότητα να προσφέρει ταυτόχρονα και την μέγιστη δυνατή άνεση για τους επιβάτες και κορυφαία τεχνολογία”.

Το πρόσφατα τροποποιημένο αεροσκάφος συνόδεψαν αεροσκάφη της Αυστριακής Πολεμικής Αεροπορίας με την επανένταξή του στον εναέριο χώρο της Αυστρίας, όταν πραγματοποίησε με επιτυχία προσομοίωση μιας προσεκτικά σχεδιασμένης άσκησης αναχαίτισης. Η υποδειγματικά μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της αεροπορικής εταιρίας με τα διακριτικά κόκκινα-λευκά χρώματα με την Αυστριακή Πολεμική Αεροπορία διασφαλίζει την ευρύτατη προετοιμασία της Πολεμικής Αεροπορίας σε περιόδους κρίσης και το γεγονός ότι είναι σε θέση να επεμβαίνει με επιτυχία σε περίπτωση ανάγκης. Οι Αυστριακές Αερογραμμές είναι μια από τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο, στοιχείο που της δίνει τη δυνατότητα να υποστηρίζει τα επίπεδα ασφαλείας της Αυστριακής Πολιτικής Αεροπορίας στο σύνολό της.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024