Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΤα Σαμιώτικα κρασιά στη NOSTOS

Τα Σαμιώτικα κρασιά στη NOSTOS

Σε ειδικά διαμορφωμένο και εξαιρετικά καλαίσθητο χώρο στην έκθεση NOSTOS 2017, οι “μικρές πατρίδες” της χώρας μας θα παρουσιάσουν τοπικές γεύσεις και πολύ ξεχωριστά προϊόντα, όπως το κρασί από “άσπρο […]

Σε ειδικά διαμορφωμένο και εξαιρετικά καλαίσθητο χώρο στην έκθεση NOSTOS 2017, οι “μικρές πατρίδες” της χώρας μας θα παρουσιάσουν τοπικές γεύσεις και πολύ ξεχωριστά προϊόντα, όπως το κρασί από “άσπρο μικρόρωγο μοσχάτο” του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου που θα συμμετέχει στη Nostos με όλη τη γκάμα των γλυκών, ξηρών και ημίξηρων οίνων παραγωγής του. Ο Σαμιώτης chef Ασλάνης Παντερλής θα ετοιμάσει τη μοναδική “κατσικίσια πλάτη γεμιστή” που γεύονται οι νησιώτες τις γιορτινές μέρες, όπου η μοναδική της νοστιμιά οφείλεται στο πολύωρο μαρινάρισμα με λευκό ξηρό μοσχάτο Σάμου, ενώ οι ευωδιές της γέμισης από διάφορα μυρωδικά συνταιριάζουν αρμονικά με το πολυβραβευμένο διεθνώς Samos Vin Doux. Εκτός από αυτό το εκλεκτό έδεσμα, στους επισκέπτες θα παρουσιαστούν “ρολάκια μοσχαρίσια γλυκοπικάντικα” με πιπεριές, ρόκα, μέλι και το επί 6 χρόνια παλαιωμένο Samos Nectar, “γαρίδες με μαραθόριζα” και γλυκό σαμιώτικο κρασί, “ντάκος σαμιώτικος” με ελιές, κάπαρη, λιαστές τομάτες και σχινόπρασο, καθώς και “τυροχοιρομέρι με αρωματικά βότανα” σβησμένο με λευκό ημίξηρο Aegean Breeze και διανθισμένο με μαρμελάδα από “μπουρνελάκι” σαμιώτικο, σουσάμι, μαυροκούκι και ντόπια μυρωδικά. Οινογευστικές δοκιμές με τα σαμιώτικα κρασιά, αλλά και κεράσματα θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν όλοι όσοι επισκεφθούν τη Nostos 2017.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024