Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟινοχόοι από όλη την Ευρώπη στο Συνεταιρισμό Οίνου της Σάμου
Οινοτουρισμός

Οινοχόοι από όλη την Ευρώπη στο Συνεταιρισμό Οίνου της Σάμου

“Μεγάλη” ευκαιρία για τους Οίνο παραγωγούς της Σαμου, Διακεκριμένοι οινοχόοι από όλη την Ευρώπη κατέφτασαν στο νησί για γνωρίσουν το σαμιακό αμπελώνα.

Διακεκριμένοι οινοχόοι από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι εργάζονται σε εστιατόρια που διαθέτουν αστέρια Michelin και ανήκουν στη γαστρονομική ελίτ της εστίασης, ήρθαν στη Σάμο για να γνωρίσουν το σαμιακό αμπελώνα και τα μοναδικά, πολυβραβευμένα κρασιά του Συνεταιρισμού.

Πρόκειται για sommelier που έχουν διακριθεί σε διεθνείς ή πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, οι οποίοι έδειξαν ενθουσιασμένοι από το δυναμισμό του σαμιακού αμπελώνα, το μεράκι και τον κόπο των αμπελοκαλλιεργητών και το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου, με τις πατροπαράδοτες πεζούλες ξερολιθιάς ως πάνω στο βουνό.

Με εμφανή τη βαθιά γνώση τους για το κρασί, συμμετείχαν με προσοχή και προσήλωση στις γευσιγνωστικές δοκιμές των ξηρών, ημίξηρων και γλυκών κρασιών του Συνεταιρισμού, ενώ, διθυραμβικά σχόλια έκαναν για τη σειρά των “Φυσικών Οίνων”. Τις καλύτερες εντυπώσεις αποκόμισαν και από τα Αρχέγονα Εδάφη”, τη σειρά λευκών ξηρών κρασιών που τιμά κάθε χρόνο έναν εμβληματικό παραγωγό κι ένα ορεινό, πατρογονικό αμπελοτόπι.

Στο τέλος της επίσκεψής τους, η άκρως θετική αξιολόγηση για τη Σάμο και τα κρασιά της, δεν κρυβόταν! Το ίδιο και η πρόθεσή τους να “ανοίξουν” νέες πόρτες για το σαμιώτικο κρασί. Η επίσκεψή τους, που υποστηρίχθηκε ενεργά από το Συνεταιρισμό της Σάμου, οργανώθηκε με εξαιρετικό τρόπο από το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου και την Enterprise Greece.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024