Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΗ FedHATTA στο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ της Κωνσταντινούπολης – Στο επίκεντρο η βίζα για τους Τούρκους ταξιδιώτες
Συνεργασίες

Η FedHATTA στο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ της Κωνσταντινούπολης – Στο επίκεντρο η βίζα για τους Τούρκους ταξιδιώτες

Η FedHATTA συμμετείχε στο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη, εστιάζοντας στην ενίσχυση επαγγελματικών σχέσεων και την επίλυση ζητημάτων βίζας για Τούρκους ταξιδιώτες.

H Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού FedHATTA συμμετείχε στην επιχειρηματική αποστολή για το Ελληνοτουρκικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEIK) και την Enterprise Greece, με την συμμετοχή του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κώστα Φραγκογιάννη. Η FedHATTA εκπροσωπήθηκε από το μέλος της κ. Θεόδωρο Μακρή.

Στο πλαίσιο του Ελληνοτουρικού Φόρουμ, το οποίο συγκέντρωσε συμμετοχές από περίπου 70 Έλληνες και 150 Τούρκους επιχειρηματίες, πραγματοποιήθηκαν επαγγελματικές συναντήσεις Β2Β, και συζητήσεις για πολλά θέματα που αφορούν διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς, ανάμεσα στους οποίους και ο τουρισμός.

Ως αποτέλεσμα των συζητήσεων, συμφωνήθηκε η δημιουργία της πλατφόρμας του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου να λειτουργήσει εφεξής ως πρόσφορο έδαφος για περαιτέρω επαγγελματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Αναφορικά με τον τουρισμό, ο κ. Μακρής είχε συναντήσεις τόσο με μέλη της ελληνικής πλευράς όσο και με εκπροσώπους της τουρκικής αποστολής, κυρίως για το θέμα της βίζας για τους Τούρκους ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα, το οποίο απαιτεί περαιτέρω ερμηνεία και επίλυση. Όπως προέκυψε από τις συζητήσεις που είχε ο κ. Μακρής με το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, το 2023 καθημερινά λαμβάνονταν περί τις 1.100 αιτήσεις για βίζα.

Καθώς πρόκειται για ένα θέμα σημαντικό για την τουριστική ροή μεταξύ των δύο χωρών, και κυρίως για την χώρα μας, αυτή η συζήτηση θα επαναληφθεί με το υπουργείο Εξωτερικών από την Ομοσπονδία FedHATTA, ώστε να αναδειχθούν τα σημαντικά οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία εφόσον διευθετηθεί το ζήτημα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024