Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΔιεθνής βράβευση του καθηγητή Δημήτρη Μπούχαλη
Βραβεύσεις

Διεθνής βράβευση του καθηγητή Δημήτρη Μπούχαλη

Ο Έλληνας καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης τιμήθηκε με το Βραβείο GREAT SEA AWARD 2023 για Έρευνα σε Καινοτόμες Λύσεις Αειφόρου Τουρισμού στα Mediterranean Tourism Awards. Αυτό το σημαντικό βραβείο, που απονεμήθηκε στη Μάλτα, αναγνωρίζει επιτεύγματα στην προώθηση της βιωσιμότητας, της συνεργασίας και της καινοτομίας στον τουρισμό της Μεσογείου.

Ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου του Bournemouth κ. Δημήτριος Μπούχαλης ήταν ο διακεκριμένος αποδέκτης του Βραβείου GREAT SEA AWARD 2023 – Έρευνα σε Καινοτόμες Λύσεις Αειφόρου Τουρισμού στα Mediterranean Tourism Awards.

Το πραγματικά διάσημο αυτό βραβείο, που διοργανώθηκε από το Mediterranean Tourism Foundation στη Μάλτα, απονεμήθηκε από τον πρόεδρο της Μάλτας George Vella, κατά τη διάρκεια τελετής στο Συνεδριακό Κέντρο Mediterranean.

Τα Mediterranean Tourism Awards, που ιδρύθηκαν το 2013, αποτελούν παράδειγμα της δέσμευσης του ιδρύματος για την προώθηση του τουρισμού ως καταλύτη για τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ελπίδα στην περιοχή της Μεσογείου αναγνωρίζοντας εξαιρετικά επιτεύγματα σε διάφορες πτυχές του κλάδου, γιορτάζοντας και ενθαρρύνοντας τις βέλτιστες πρακτικές στη φιλοξενία, τη διατήρηση του πολιτισμού, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την καινοτομία.

Οι πρωταρχικοί στόχοι αυτού του προγράμματος βραβείων περιλαμβάνουν την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των μεσογειακών χωρών, την έμπνευση θετικού ανταγωνισμού μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών του τουρισμού και την ανάδειξη της συνολικής μεσογειακής ταυτότητας στον κόσμο. Αναδεικνύοντας αξιόλογες συνεισφορές και πρωτοβουλίες, ενώ στοχεύουν να παρακινήσουν τους συμμετέχοντες στη βιομηχανία να υιοθετήσουν υπεύθυνες και καινοτόμες προσεγγίσεις, συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στη Μεσόγειο.

Ο Καθηγητής Μπούχαλης δήλωσε στο TravelDailyNews, “είμαι ευγνώμων για το βραβείο που λαμβάνω από την Εξοχότητα τον πρόεδρο της Μάλτας, George Vella, στην ιστορική La Sacra Infermeria (Το Ιερό Νοσοκομείο) της Τάξης του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ. Το βραβείο αναγνωρίζει τη συνεισφορά μου για 35 και πλέον χρόνια στην έρευνα και τη βιώσιμη ανάπτυξη του Μεσογειακού τουρισμού. Για να επιτύχουμε τα μέγιστα οφέλη από την τουριστική δραστηριότητα, χρειαζόμαστε περισσότερη έρευνα βασισμένη σε αποδείξεις για τον σχεδιασμό, τη διαχείριση, και το μάρκετινγκ του τουρισμού. Το βραβείο αντανακλά την σκληρή ερευνητική δουλειά, και την καινοτομία όλων των συνεργατών μου, συναδέλφων και φοιτητών σε όλο τον κόσμο, που υποστηρίζουν τη συνδημιουργία καινοτομίας και έρευνας.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024